Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Samen richting een individuele toekomst
  Rate this post

  Jullie relatie verloopt al een tijd slecht. De ontspannen zomervakantie in Spanje was jullie laatste strohalm om weer dichter bij elkaar te komen. Maar helaas, in plaats van terugkerende liefde hadden jullie vooral veel ruzie en stress. Eenmaal thuis besluiten jullie dat scheiden de enige oplossing is…

  Als jij en je partner op een respectvolle manier uit elkaar willen gaan, kun je de hulp inroepen van een scheidingsmediator. De belangen van jullie kind(eren) kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Het doel van scheidingsmediation is om samen in harmonie tot duidelijke afspraken te komen over belangrijke onderwerpen rondom de scheiding. Denk aan (partner)alimentatie, het ouderschapsplan, het huis, de ver­deling van het vermogen en het pensioen. Door een mediator in te schakelen, voorkom je dat jullie scheiding resulteert in een definitieve en onherstelbare breuk die zijn weerslag niet alleen op jullie heeft, maar vaak ook op de kinderen.

  Neutrale en onpartijdige mediation
  Tijdens een aantal gesprekken werken jullie samen met de neutrale en onpartijdige mediator aan een algehele regeling voor de gevolgen van de echtscheiding. Jullie krijgen juridische informatie over alle onderwerpen die bij een echtscheiding geregeld moeten worden. Dit is erg belangrijk om een weloverwogen keuze te maken voor de noodzakelijke afspraken. De verantwoordelijkheid voor deze beslissingen ligt bij jullie samen. Jullie houden dus de gevolgen van de echtscheiding in eigen hand.

  Tijd voor verwerking
  Een scheiding is altijd een pijnlijke en ingrijpende periode in het leven. Maar doordat jullie met de hulp van de mediator alles goed geregeld hebben, ervaar je meer rust. Bovendien heb je meer tijd voor de verwerking van de scheiding en het opbouwen van een nieuw leven. Jullie volgende vakanties zullen nooit meer samen zijn, maar verlopen hopelijk een stuk meer ontspannen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply