Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Samen sta je sterker

  Bij ‘sterker en fitter worden’ denk jij misschien aan de armen van Popeye en aan heel veel spinazie eten. Een verantwoord voedingspatroon met groente en fruit hoort inderdaad bij een gezonde leefstijl. Maar bewegen is nét zo belangrijk. Juist als dat lastig voor je is.

  Beweeg je regelmatig en redelijk intensief, dan heb je meer energie en raak je minder snel vermoeid. Je botten worden sterker, je slaapt beter en je hoeft niet elke keer bij te komen als je die trap bent opgelopen. Niet voor iedereen is bewegen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wanneer je vocht vasthoudt, last hebt van je gewrichten of andere medische klachten hebt. Gelukkig bestaan er trainingen en therapieën om je op weg te helpen.

  Bewegen bij oedeem
  Wanneer je lichaam vocht vasthoudt, dan staat het idee van sporten je niet direct aan. Vochtophopingen worden ook wel ‘oedeem’ genoemd. Oedeem ontstaat bijvoorbeeld door verschillende ziektes, blessures, medicijngebruik en het ondergaan van een operatie. Door een stoornis in het lymfestelsel wordt overtollig weefsel niet genoeg afgevoerd, waardoor het vocht in je lymfen gaat ophopen. Om de vochtafvoer in je lichaam te stimuleren, is het goed om je spieren in je lichaam sterk te houden en te blijven bewegen. Je hoeft niet elke dag een uur op de crosstrainer te staan of honderd setjes te doen met een halter van honderd kilo. Te intensief of te zwaar bewegen beperkt de vochtafvoer juist. Wil jij een balans vinden tussen de juiste inspanning en genoeg rust, dan kan oedeemtherapie een uitkomst voor je zijn. Dat wordt gedaan met behulp van zachte, kloppende bewegingen met de handen. De milde massagemethode activeert het netwerk van lymfvaten onder de huid. Het doel van Fysiotherapie Zande is om de vochtafvoer in jouw spieren te stimuleren, zodat jij weer prettiger kan bewegen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply