Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Samen werken aan herstel na corona
  Rate this post

  Revalideren na het coronavirus lijkt zwaarder dan in eerste instantie werd gedacht. ‘COVID-19 is een geheel nieuwe diagnose met uiteenlopende gevolgen, zoals problemen met de hersenen, longembolie, spierverlies en gewichtsverlies. Het is heel breed’, vertelt José Hofstede, revalidatiearts bij Libra Revalidatie.

  ‘Bij Libra Revalidatie zijn we gespecialiseerd in revalideren op verschillende gebieden. Wij hebben brede specialistische ervaring en expertise in huis om samen met deze revalidanten te werken aan herstel.’

  Impact COVID-19
  Veel ex-coronapatiënten weten zelf nog helemaal niet dat ze letsel hebben opgelopen. Het begint pas als het ‘gewone leven’ weer start. Als zij weer aan het werk gaan, merken ze pas echt de impact van COVID-19. Pas dán komt de mentale uitdaging en pas dán komt de confrontatie. Als die boodschappenlijstjes weer gemaakt moeten worden, en er weer meer mensen om je heen zijn. Of als ze weer aan het werk gaan. Op dat moment komen ze erachter dat sommige dingen ineens niet meer vanzelfsprekend zijn.

  Belasting en belastbaarheid
  De behandeling is binnen Libra speciaal ontwikkeld voor COVID-19. Een specialistisch team binnen Libra werkt samen met ex-COVID-19-patiënten aan herstel. In het behandelprogramma spelen fysiotherapie en ergotherapie een belangrijke rol. ‘Afhankelijk van de klachten worden de ademhaling of de luchtwegen getraind, wordt geoefend om kracht en conditie te verbeteren en werken we aan het behoud van de mobiliteit van gewrichten, spieren en pezen met revalidanten. De ergotherapeuten helpen bij het vinden van de balans in het dagelijkse leven. Belasting en belastbaarheid; daar zijn we mee bezig’, vertelt José.

  Gewicht en spiermassa
  Veel ex-COVID-19-patiënten hebben veel gewicht en veel spiermassa verloren. José: ‘De diëtist speelt daarin een belangrijke rol. De adviezen van de diëtist zijn nodig om hun voeding volwaardig te maken voor herstel.’

  Psychosociale problemen
  Cognitieve gevolgen en psychosociale problemen zijn ook een belangrijk onderdeel in het traject. De psychologen bij Libra Revalidatie hebben veel ervaring met PTSS en traumaverwerking, en zijn intensief bij de behandeling betrokken. Maatschappelijk werk ondersteunt de revalidanten, maar ook hun familie, tijdens het revalidatieproces.’

  Re-integratie naar werk
  Ook het vervolg komt aan bod. Afhankelijk van de mate van herstel kan al worden stilgestaan bij de re-integratie naar werk tijdens en na de revalidatie. De professionals van Libra Arbeidsexpertise kunnen in samenspraak met de revalidant en zijn of haar werkgever kijken naar de mogelijkheden. Kortom: de specialisten binnen Libra werken samen met de revalidant in het revalidatietraject COVID-19.

  Meer informatie
  Op de website van Libra Revalidatie & Audiologie staat meer informatie over het behandelprogramma COVID-19: www.libranet.nl/covid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply