Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Samen zorgen, samen sterk
  Rate this post

  Iedereen kent het wel: zo in het voorjaar nog even de laatste kilo’s eraf, hard en zwaar trainen in de sportschool en op een geminimaliseerd dieet. Naast de vele fysieke ­problemen die hierdoor ontstaan, is het resultaat ook niet altijd bevredigend en vaak tijdelijk van aard.

  Doordat wij dit in de praktijk elk jaar weer terugzien, hebben wij ervoor gekozen om het team uit te breiden met een voedingscoach die mensen van A tot Z begeleidt in het streven naar een betere gezondheid. Het hoofddoel is hierbij niet afvallen, maar dat zal wel gebeuren, omdat de stofwisseling volledig verandert. De nadruk ligt hierbij vooral bij bewust en gezond eten zonder poespas of franjes.
  De voedingscoach die dit gaat uitvoeren is Marjolein Verbakel. Marjolein is haar praktijk gestart inpandig bij Wellness Center Maassluis en Hofstra Fysiotherapie.

  Omdat bewust bewegen in combinatie met voeding steeds belangrijker wordt, gaat de praktijk pilateslessen aanbieden. De lessen worden gegeven door fysiotherapeut Marlon Zwinkels, werkzaam bij Hofstra fysiotherapie. Pilates is een perfecte manier om in kleine groepen te werken aan gecoördineerd en bewust bewegen. Uit onderzoek weten we dat 75% van de beengerelateerde klachten voortkomt uit een verminderde coördinatie van de spieren in de wervelkolom. Deze spieren zorgen voor een goede krachtoverdracht op de romp. Pilates is een goede manier om deze spieren te trainen en te onderhouden. Hierdoor zal het lichaam minder gevoelig worden voor klachten, zoals rugklachten, schouder- en nekklachten, maar ook bekkenklachten. De basiscursus pilates wordt in groepen gegeven, niet groter dan acht personen, om daarbij de hoge kwaliteit van bewegen te kunnen borgen.

  Kijk voor meer informatie over Marjolein Verbakel of pilates op
  www.marjolein
  verbakel.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply