Rate this post
 • SamenLoop voor Hoop
  Rate this post

  SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

  Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Zo maken we samen het verschil. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind ­georganiseerd door vrijwilligers. Altijd komen 3 vaste ceremonies terug:

  De Openingsronde met survivors
  Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.

  De Kaarsenceremonie
  ‘s Avonds verlichten kaarsenzakken met ­persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

  De Slotceremonie
  Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en wordt de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

  Wil je ook een steentje bijdragen aan een SamenLoop door mee te lopen (als survivor in de Openingsronde of in een team voor de estafette), door mee te helpen als vrijwilliger of door het evenement te sponsoren? Kijk dan voor meer informatie op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply