Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Samenwerkingsverband rondom zwangerschap en geboorte
  Rate this post

  Zwanger worden, zwanger zijn en de geboorte van een kind. Het liefst wil je gedurende die hele periode zo goed mogelijk worden begeleid en de beste zorg krijgen, maar weet jij waar je met al je vragen terecht kunt?

  Sinds kort hoef je je daarover in de regio Alkmaar geen zorgen meer te maken. Met de lancering van ovida heeft het Centrum voor Geboortezorg Alkmaar en omstreken een grote stap gemaakt. Binnen ovida werken verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties én het ziekenhuis in de regio samen aan de verbetering van de geboortezorg.

  Zorg op maat
  Ovida levert zorg op maat. Piet Hummel, gynaecoloog bij Noordwest Ziekenhuisgroep, vertelt: ‘Dit betekent dat zorg buiten het ziekenhuis plaatsvindt wanneer dat kan en in het ziekenhuis als dat moet.’ Carola Rodenburg, verloskundige bij Verloskundigen Praktijk Alkmaar vult aan: ‘Hiervoor hebben de verschillende partijen regelmatig overleg en maken zij gebruik van elkaars expertise. Op deze manier kan de zorg persoonlijker met elkaar worden afgestemd, waarin de wensen van de zwangere centraal staan.’ Petra de Wilde, manager geboortezorg bij De Kraamvogel, geeft aan wat de samenwerking voor moeder en kind oplevert. ‘Sinds de oprichting van ovida is de samenwerking tussen de kraamzorg en de verloskundigen/gynaecologen sterk verbeterd wat ten goede komt aan de kwaliteit van zorg voor de zwangere. Een voorbeeld hiervan is het gezamenlijk geïntegreerd huisbezoek, welke wordt uitgevoerd door de kraamzorg.‘

  Website
  Op de website van ovida vind je allerlei informatie over een kinderwens, zwangerschap, bevallen, de kraamtijd, de verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en de deelnemers.

  Deelnemers ovida
  In het samenwerkingsverband zijn vertegenwoordigd:

  – Verloskundigenpraktijk Langedijk
  – Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard
  – Zonwaard
  – Verloskundigen Praktijk Alkmaar
  – Verloskundig Centrum Noord Holland Noord
  – verschillende kraamzorgorganisaties als De Kraamvogel, KraamZus en De Waarden
  gynaecologen en verloskundigen van Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

  Door samen te werken kan de geboortezorg veiliger, efficiënter en nog patiëntgerichter worden aangeboden. Alle partners van ovida hebben hetzelfde doel: het leveren van de best mogelijke zorg voor moeder en kind.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply