4/4 - (2 stemmen)
 • Scheiden met begrip
  4/4 - (2 stemmen)

  ‘Waar spelen de kinderen na de scheiding?’ en ‘Hoe verdelen we de zorg?’ zijn vragen die als eerste opkomen bij ouders als er gesproken wordt over een scheiding. Waarom wordt daar door de professionals dan zo weinig op ingezet? Je kinderen zijn het belangrijkste binnen een huwelijk. Het klinkt dan ook niet raar als zij ook het meest belangrijk zijn als een huwelijk eindigt.

  Sinds 2009 is het opstellen van een ouderschapsplan voor minderjarige kinderen verplicht. In dit ouderschapsplan worden de afspraken beschreven die jullie samen hebben gemaakt. Deze afspraken gaan over de verzorging en opvoeding van jullie kinderen.
  Met toestemming van hun ouders kunnen kinderen ook hun stem laten horen in een gesprek met de mediator. Op die manier is het ouderschapsplan nog meer een plan van het volledige gezin.

  Kinderen krijgen veel mee
  Als het ouderschapsplan klaar is, is de vraag over waar zij na jullie scheiding spelen, beantwoord. Maar laten we nog een stapje verder gaan. Want kinderen krijgen veel meer mee dan we denken, hoe jong ze ook zijn. Kinderen pikken de spanningen tussen hun ouders feilloos op. Dit merken ouders vaak niet, omdat zij zelf ook in een moeilijke periode zitten en veel van hun aandacht gaat naar het beëindigen van hun relatie. Er wordt soms ruzie gemaakt waar de kinderen bij zijn, en er worden dingen gezegd die de kinderen kunnen raken. Of hen het idee geven dat zij tussen hun ouders moeten kiezen. En een kind kan niet kiezen, want het houdt van allebei!

  De gevolgen
  Een scheiding kan gevolgen hebben voor kinderen die nog lang daarna nog merkbaar zijn. Jonge kinderen kunnen een ontwikkelingsachterstand oplopen. Doordat zij emotioneel zo druk zijn met de scheiding van hun ouders, is er geen ruimte in hun hoofd meer over om bezig te zijn met hun eigen ontwikkeling.
  Kinderen kunnen rusteloos worden, angsten ontwikkelen en aan zichzelf gaan twijfelen. Zijn ze wel in staat om zelf een relatie te onderhouden? Het is dan ook niet voor niks dat SIRE en Villa Pinedo, net als wij, hier veel aandacht aan besteden.

  Ik ben Chris van Diest scheidingsbemiddelaar. Ik begeleid het scheidingsproces in zijn volledigheid. En regel ook alle formaliteiten. Ik werk nauw samen met een ervaren kindercoach, die professionele hulp en advies kan geven aan ouders en kind, en bekend is met het bekende ‘Zandkastelenprogramma’. Op die manier kunnen tranen, onbegrip en boosheid een plek krijgen.

  Werkproces
  2Divorce regelt het hele traject en hanteert een vast tarief. Op die manier zijn er geen verrassingen achteraf en weten jullie dus precies waar jullie aan toe zijn. Ook over de mogelijkheden rondom het huis, omdat een financieel adviseur, indien gewenst al bij het vrijblijvende kennismakingsgesprek kan aanschuiven om daar inzicht in te geven.

  Kennismakingsgesprek
  Willen jullie hier meer over weten? Dan nodig ik jullie van harte uit voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply