Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Scheiden? Samen beslissen over jullie toekomst
  Rate this post

  Jullie huwelijk leek gedurende een lange tijd een sprookje. Jullie waren dat stel waar iedereen stiekem een beetje jaloers op was, maar je voelt al tijden dat er iets niet goed zit. Jullie hebben geprobeerd eraan te werken, maar er is iets kapot gegaan dat niet meer te redden lijkt. Al tijden speel je daarom met die ene vraag: uit elkaar gaan of niet?

  Er kan zomaar een moment komen dat het onvermijdelijk is geworden: jullie gaan scheiden. Maar waar moet je beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je alle gevolgen van de echtscheiding goed regelt? Niet alleen voor jullie, maar ook voor de kinderen. Je gaat immers scheiden van je partner, maar ouders blijven jullie altijd samen.

  Samen om tafel
  Een scheiding heeft een enorme impact op het hele gezin. Wanneer jij bereid bent om in die moeilijke periode te blijven overleggen met je (ex-)partner, kun je de hulp van MfN Registermediator Tineke Kool van Eemland Mediation inschakelen. Tineke helpt jullie communiceren, geeft je de juiste informatie over alle juridische regels én voorziet jullie van praktische tips. Met behulp van deze informatie en de begeleiding van de mediator, kun je vervolgens afspraken en beslissingen maken over de onderwerpen die geregeld moeten worden. Daardoor zal de scheiding vlotter verlopen en minder belastend zijn voor jullie en voor de kinderen.

  Afspraken maken
  Jullie moeten overeenstemming bereiken over onder andere het ouderlijk gezag, de woonplaats van de kinderen, de zorg- of omgangsregeling, de kinder- en partneralimentatie, de afwikkeling van de gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden en de verdeling van het opgebouwde pensioen. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant.

  Samen beslissen, ook voor de kinderen
  Een groot voordeel van mediation is dat je samen beslist over jullie toekomst. Natuurlijk is er ook ruimte voor emoties wanneer jullie samen om tafel zitten. Door deze manier van scheiden ga je met een beter gevoel uit elkaar en vergroot je de kans dat jullie goed contact houden. Dat komt niet alleen jou en je (ex-)partner ten goede, maar ook vooral jullie kinderen. Want als jullie kinderen hebben, blijven jullie ook na de scheiding samen ouders!

  Vergoeding
  Eemland Mediation is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN en SKM Kwaliteitsregister). Daarbij staat het kantoor ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dat betekent dat er een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) kan worden aangevraagd, en je alleen een geringe eigen bijdrage betaalt. Zonder toevoeging betaal je per persoon de helft van het uurtarief, of een van te voren afgesproken vast basistarief.

  De belangen van het kind staan voorop
  Tineke is, behalve MfN Register en Familiemediator, ook Bijzondere Curator in Jeugdzaken. De Bijzondere Curator in Jeugdzaken (BZCJ) vertegenwoordigt de belangen van minderjarige kinderen bij onder andere scheidingszaken. De BZCJ bemiddelt ook bij een ernstig conflict tussen de ouders en stelt een advies op voor de rechter. De belangen van het kind staan hierbij voorop.
  Zie www.bcjz.nl voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply