Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Scheiden zonder strijd
  Rate this post

  Je hebt hebt het moeilijke besluit genomen om te gaan scheiden. De ruzies tussen jou en je partner zijn je boven het hoofd gegroeid. Het is een besluit met grote gevolgen; niet alleen voor jou en je toekomstige ex-partner, maar ook voor je kind(eren). Bij wie gaan ze wonen? Hoe zit het met alimentatie?

  Bij een scheiding is het logisch dat je voor jezelf opkomt en probeert om de situatie voor jezelf zo gunstig mogelijk te maken. Maar probeer te voorkomen dat je belandt in een ‘vechtscheiding’, met een advocaat die jullie recht tegenover elkaar zet. Een rechtszaak is duur en tijdrovend, en de kans bestaat dat het resultaat is dat jullie er beiden ongelukkiger door worden. Wellicht dat mediation je kan helpen.

  Mediation
  Jacolien Kulk is mediator in Katwijk. Mediation is een manier om te scheiden zonder strijd te voeren. Eén van der voordelen is dat je kinderen geen partij hoeven te kiezen, en dat kan wel het geval zijn bij een vechtscheiding. Bovendien is de kans groter dat de impact van jullie scheiding minder groot is wanneer jullie als ex-partners nog steeds door één deur kunnen.

  Ouderschapsplan
  Jacolien begeleidt ook rond het verplichte ouderschapsplan. In dit plan moet onder meer ook komen te staan wat de beide partners met elkaar afspreken over hun kind of kinderen tot 18 jaar: wie voedt hen op? Wat wordt er afgesproken over de omgangsregeling? Vaak gaat het om nog jonge kinderen, maar een scheiding heeft ook gevolgen voor pubers en jongvolwassenen. Ook kinderen boven de 18 jaar hebben hun ouders nodig op allerlei gebieden.
  Als het gaat om het ouderschapsplan, begeleidt Jacolien niet alleen ouders, maar ook de kinderen. Met een mediator maken jullie afspraken waar jullie beiden als toekomstige ex-partners, én de kinderen, achter kunnen staan!

  Over Jacolien Kulk Mediation
  Wel scheiden, niet strijden. Het kan met mediation, volgens Jacolien Kulk. Ook als jouw belangen nu onverenigbaar lijken, ook als je emoties soms hoog oplopen.
  Jacolien brengt als scheidingsmediator het beste van twee werelden samen. 20 Jaar financiële en bancaire expertise in diverse disciplines en functies (zakelijk, private banking, als hypotheekadviseur en kantoordirecteur) koppelt zij aan een groot inlevingsvermogen en een open, ontwapenende persoonlijkheid.
  Door haar eigen ervaring met mediation weet ze dat partijen die hun tegenstellingen samen weten te overbruggen, sterker uit deze moeilijke periode komen. Jacolien heeft oog voor jouw emoties en biedt tegelijkertijd structuur en houvast met deskundig advies over alle financiële, juridische en zakelijke aspecten van een scheiding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply