Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Scheidende ouders kunnen veel doen om hun kinderen te helpen
  4/4 - (1 stemmen)

  Als je gaat trouwen of samenwonen, verwacht je niet dat er een moment komt dat jullie uit elkaar gaan. In alle emoties is het wel belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden. Het gaat om jullie toekomst.

  Mend-it medition helpt mensen die uit elkaar gaan om
  de scheiding goed te regelen, waarbij de kinderen in het ­gehele proces vooropstaan. Soms weten ouders zelf al precies hoe ze het geregeld willen hebben, soms hebben ze geen idee of zijn ze het zelfs volledig oneens. Als mediator helpt Mandy jullie om alle afspraken te maken en goed vast te leggen.

  Ouderschapsplan
  Sinds 2009 is het, als jullie kinderen hebben waar jullie samen het gezag over hebben, verplicht om een ouderschapsplan op te stellen bij scheiding. Dit geldt ook als je samenwoonde. In een ouderschapsplan regelen de ouders hun onderlinge communicatie, het verblijf, de verdeling van opvoedtaken en de financiën met betrekking tot de ­kinderen. Duidelijke afspraken voorkomen veel discussie.

  Een scheiding heeft impact op het leven van kinderen. Ouders kunnen veel doen om de kinderen te helpen.

  Gun jullie kind een vader en een moeder
  Jullie kind houdt van jullie beiden. Zorg dat er niet negatief over de andere ouder gepraat wordt waar jullie kind bij is. Kinderen identificeren zich met hun ouders en voelen zich afgewezen als er iets lelijks over papa of mama gezegd wordt.

  Vertrouw elkaar als ouder
  Je ex houdt ook zielsveel van jullie kind, en zorgt er zo goed mogelijk voor, ook al is dat anders dan je het zelf doet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply