Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Na een scheiding samen door één deur
  Rate this post

  Je komt elkaar tegen en de vonk slaat over. Op een dag ga je samenwonen en vaak volgen een huwelijk en kinderen. Een dwarsdoorsnede van het leven van vele mensen, zowel vroeger als tegenwoordig. Je vertrouwt erop dat jullie samen oud en rimpelig worden en dat lijkt vanzelf te gaan. Toch veranderen er op een dag dingen in jullie leven. De sleur treedt in of één van jullie wordt verliefd op een ander. Jullie zijn dusdanig uit elkaar gegroeid dat je beiden een andere richting in het leven op wilt gaan. Of je hebt dagelijks ruzie en je lijkt de liefde niet meer terug te kunnen vinden. Scheiden lijkt de enige oplossing. 

  Veel stellen besluiten op dit punt om uit elkaar te gaan. Het lijkt alsof dit besluit de laatste jaren steeds sneller  gemaakt wordt. Relaties worden om het minste of geringste bij het grofvuil gezet. Vroeger was de instelling anders.  Je trouwde en je bleef bij elkaar tot de dood jullie scheidde. Overzichtelijk, want je wist beiden waar je aan toe was. Je zou een relatie kunnen vergelijken met een huis. Als er vroeger een lamp kapot was, kocht je geen nieuw huis.  Je repareerde de lamp. En er was weer licht. Zo is het met een relatie ook. In plaats van uit elkaar te gaan, kun je er beiden hard aan werken om dat licht weer in jullie relatie te laten schijnen. Helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Soms moet je jezelf dan even opzij zetten en het is niet gezegd dat het in alle gevallen het beste voor de kinderen is als de ouders bij elkaar blijven. Maar je kunt in ieder geval proberen dat gedimde licht feller te laten  schijnen door middel van bijvoorbeeld relatietherapie.

  Vraag een mediator om hulp
  Soms is een relatie niet meer te repareren, hoe verdrietig dat ook is. Vaak heb je te maken met stress, ruzie, onbegrip en verdrietige kinderen die niet weten waar ze aan toe zijn. Jullie proberen alle zaken zo goed mogelijk te regelen.  Als je door de bomen het bos niet meer ziet, dan kun je de hulp van een mediator inschakelen. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarin partijen samen pijnpunten oplossen met behulp van een onafhankelijke en onpartijdige mediator. Want ook al ga je uit elkaar, als je samen kinderen hebt, ben je toch levenslang met elkaar verbonden. Je zal samen zo goed mogelijk door één deur moeten om de hele situatie voor de kinderen zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. En jullie zijn er zelf ook bij gebaat.  Want uiteindelijk wil je liever goed met elkaar kunnen  opschieten dan dat je elkaar niet kunt luchten of zien.  Of dat een echtscheiding verandert in een vechtscheiding.

  Anders kan ook beter zijn
  Eenmaal uit elkaar probeer je je nieuwe leven vorm te geven en je kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen.  Want hun fundament is weggevaagd en moet opnieuw worden opgebouwd. Want er is leven na een scheiding.  Jullie leven wordt nooit meer zoals het was, maar  misschien wel beter dan voorheen.

  Relatiefeiten
  Het aantal vechtscheidingen is in 2016 fors gegroeid.
  Twee op de  tien kinderen wonen niet bij de vader.
  In 2017 is het 16 jaar geleden dat het homohuwelijk in Nederland is toegestaan.
  34% van de huwelijken ­eindigt in een echtscheiding.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply