Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Schieten we niet een beetje door?

    Herken je dit? Als vrouw ‘moeten’ we van alles: werken, het huishouden, zorg voor de kinderen, sporten om ‘in shape’ te blijven, vakanties in verre oorden, contact onderhouden met familie en vrienden, de nieuwste series volgen op Netflix en op de hoogte blijven van wat speelt op Facebook. Stel je voor dat we wat missen!

    In mijn praktijk heb ik veel te maken met jonge vrouwen die zich overbelast voelen. Vaak zijn het hoger opgeleide vrouwen die naast hun (fulltime) baan op hun 30e al uitgeblust zijn. ‘O ja, we moeten ook nog zwanger worden.’ Tja, en dat lukt soms niet meteen. Natuurlijk kan daar een medische oorzaak aan ten grondslag liggen, maar wat ik regelmatig zie, is een gestrest lichaam dat al genoeg heeft om zichzelf staande te houden.
    Van wie ‘moeten’ we van alles? Hebben we daar zelf helemaal geen vat op? Natuurlijk wel, maar dan zullen we onze leefwijze moeten gaan veranderen. Geen tijd om gezond te koken? Wil je niets ‘missen’ op Facebook en Instagram? Wil je echt elk weekend volproppen met bezoekjes en etentjes? We zijn zelf verantwoordelijk voor de keuzes die we maken, ook al denken we van niet. Wat anderen van je verwachten: is dat hetzelfde wat jij wil? Wat zijn jouw passies en wat vind jij belangrijk in het leven? En als je bewust keuzes maakt, zul je merken dat er meer ruimte komt en daardoor ook het ‘moeten’-gevoel verdwijnt en je veel meer kunt genieten!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply