Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Schimmelnagels? Laat ze laseren!
  Rate this post

  Huid- en oedeemtherapie: wat is dat? Een vraag die vaak wordt gesteld. Als huidtherapeut behandel je patiënten met een zieke of beschadigde huid.

  Huidtherapie is een jong paramedisch beroep binnen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Sinds 2003 is ­huidtherapie een BIG-erkend beroep. De opleiding tot huidtherapeut is een vierjarige HBO-studie.
  Een van de onderdelen van de huid- en oedeemtherapie is het aanmeten van steunkousen. Zodoende zien Anouk van der Zande en Suzan de Groot heel veel voeten van hun klanten. Het viel hen op dat schimmelnagels, die een verhoogde kans geven op ontstekingen, regelmatig voorkomen.

  Schimmelnagels
  2% tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, oftewel onychomycose. Het is een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel. Schimmelkolonies gedijen het best in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kan pijnlijk zijn en daardoor het lopen beïnvloeden.

  Fox III laser
  De Fox III laser is een laser die specifiek wordt ingezet bij de behandeling van schimmelnagels. De laser genereert warmte onder de nagel middenin de schimmelkolonie. Tevens bevordert de laser de groei van heldere nagels zeer effectief. Omdat nagels langzaam groeien zal verbetering niet direct zichtbaar zijn, maar zich na ongeveer acht weken openbaren in de vorm van een gezonde nagel.

  Werkwijze
  De laserstraal wordt langzaam over de te behandelen nagel bewogen. Deze procedure kan licht pijnlijk zijn. Direct na de behandeling wordt de pijn minder. De behandeling duurt gemiddeld circa 10 minuten per hand of voet. Na circa 2 maanden is een gezonde heldere uitgroei waarneembaar. De gehele nagel is na 9 tot 12 maanden weer gezond. Afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie zullen er gemiddeld 2 of 3 behandelingen nodig zijn. Daarnaast is het belangrijk om een juiste voetzorg in acht te nemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply