Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Schud de winter van je af
  Rate this post

  De lente staat ondertussen op de stoep. Een geweldige, heerlijke tijd van opkomende en dynamische energieën die ervoor zorgen dat explosieve groei en toename mogelijk is. Een tijd van nieuw, jong groen in bomen en planten, jonge dieren en een goede tijd voor het uitvoeren van nieuwe plannen, een hobby of een studie. Een heerlijke, energieke tijd!

  Voor heel veel mensen is de lente ook een tijd om opruiming en opschoning te houden. Het opruimen en opschonen van lijf en mind is een traditie. De zware ballast van de winter van je afschudden, om ruimte te maken voor de nieuwere en ruimere energie van het voorjaar, voor groei en ontwikkeling. Een prachtig ­systeem daarvoor vormt Do-In. Do-In is een Japans systeem van oefeningen, waarbij de nadruk ligt op het bewust worden van de energiebanen (meridianen) met hun acupunctuurpunten in je lichaam en hoe deze corresponderen met je organen en je geest. De oefeningen hebben een helende werking, en kunnen ervoor zorgen dat diverse klachten verminderen.
  Bij Do-In wordt gewerkt met de principes van Yin en Yang, en de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Deze filosofie loopt als een rode draad door de oefeningen heen en maakt duidelijk hoe we hiermee verbonden zijn.
  Directe effecten van de oefeningen zijn:
  – een beter contact met je lichaam en je grenzen
  – een verdieping van je ademhaling
  – een versterking van je concentratie en ­innerlijke kracht
  – flexibiliteit en versoepeling van je lijf en d­enkvermogen
  – ontspanning en vermindering stressklachten
  – een heldere geest en verbetering van je intuïtie

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply