Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Schud je huid wakker met microneedling
  Rate this post

  Je huid een boost geven? De herfst- en winterperiode is uitermate geschikt om je huid eens goed wakker te schudden. Dit kan met de SkinPen, een vorm van microneedling. Deze stimuleert de collagene en elastine vezels, met als gevolg dat je huid een frissere, strakkere en egale uitstaling krijgt! En wie wil dat nou niet? Door de invloeden van de zomer kan de huid wat zijn verdikt en aangetast door de zon. Hierdoor kan je huid sneller verouderen of last hebben van pigment of grove poriën.

  Ook al zorg je nóg zo goed voor je huid, toch kun je het proces van huidveroudering niet stoppen. Schrik niet: het begint al tussen je 20ste en 25ste levensjaar! De eerste zichtbare tekenen openbaren zich bij de meeste mensen echter pas rond de leeftijd van 35. Een ongezonde leefstijl (zoals overgewicht, roken of alcohol), erfelijkheid, hormonale schommelingen, stress en de blootstelling aan zon, kou en hitte kunnen het proces echter versnellen.
  Wanneer je jong bent, is de hoeveelheid vocht en vet die je huid vasthoudt en produceert met elkaar in balans. Bij het ouder worden, worden je bovenste huidlagen dunner, waardoor de hoeveelheid vet en bindweefsel vermindert (behalve rond je buik en dijen). Ook het aantal zenuwuiteinden, zweetklieren en bloedvaten neemt af, waardoor je huid droger wordt en minder elastisch.

  Collageen en elastine
  De lichaamseigen stoffen collageen en elastine spelen hierbij een belangrijke rol. Bij een jonge huid worden ze in voldoende mate geproduceerd, maar bij het ouder worden neemt de productie af. Het eiwit collageen zorgt voor stevigheid en structuur. Een huid met weinig collageen is slap en rimpelig. Elastine is een elastisch eiwit dat ervoor zorgt dat de verschillende soorten bindweefsels in je lichaam hun oorspronkelijke vorm en grootte weer terugkrijgen en behouden nadat ze uitgerekt of ingedeukt zijn geweest. Wanneer dit stofje minder aangemaakt wordt, verliest je huid zijn elasticiteit, en dat gebeurt al vanaf je 25ste!

  SkinPen
  Huidveroudering is dus niet tegen te gaan, maar het goede nieuws is dat je het wél kunt vertragen! ‘Met onze SkinPen kun je heel gericht de zones op je gezicht en hals, waarover je ontevreden bent, behandelen. Het is een vorm van medische microneedlingtherapie’, legt huidspecialiste Margo Mast uit. ‘De SkinPen heeft heel fijne naaldjes waarmee de huidcoach kleine gaatjes in je huid maakt, die je niet eens met het blote oog kunt zien. De behandeldiepte wordt heel nauwkeurig, en afgestemd op jouw huid, ingesteld. Je huid wordt als het ware letterlijk geprikkeld om nieuwe cellen, en dus ook collageen en elastine, aan te maken, waardoor je huid sterker, soepeler en egaler van kleur én dikker wordt. Littekens en rimpels verminderen en pigmentvlekken vervagen door huidvernieuwing.’

  Egaler en gladder
  ‘De SkinPen is een vorm van microneedling waarmee bewezen resultaten worden behaald voor de huid, wanneer de cliënt ook de ondersteunende producten thuis gebruikt. De huid wordt weer egaler en gladder!’

  De SkinPen-behandeling kan worden ingezet bij:

  – (acne)littekens
  – zonbeschadiging
  – grove poriën
  – grove huidstructuur
  – melasma (zwangerschapsmasker)
  – rimpels en fijne lijntjes
  – verslapte huid
  – andere afwijkingen in de huidstructuur

  Praktijk gespecialiseerd in huidverbetering
  Original Skin is geen gewone schoonheidssalon, maar een praktijk gespecialiseerd in huidverbetering, gevestigd in Amersfoort Vathorst. Je kunt er terecht voor allerlei behandelingen en elke behandeling wordt vakkundig op jouw huid afgestemd. Dit start uiteraard bij de huidanalyse. Samen met jou wordt bekeken wat in jouw situatie mogelijk én gewenst is. Vervolgens wordt in overleg met jou een persoonlijk behandelplan opgesteld. Coaching, begeleiding en oplossingsgericht denken zijn belangrijke pijlers. De praktijk werkt samen met een cosmetisch arts voor injectables en voor huidverjonging maken de huidspecialistes gebruik van producten van hannah, ZO Skin, Health by Zein Obagi, Obagi Medical, 2B Biopeeling en VI Derm. Tevens is Original Skin aangesloten bij ANBOS, de brancheorganisatie voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply