Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Seniorenadvies voor jouw huisdier
    Rate this post

    Ook bij dieren komt ouderdom komt met gebreken. Huisdieren kennen namelijk dezelfde ouderdomskwalen als mensen. Voorbeelden zijn: artrose, verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, gebitsproblemen, dementie, hartproblemen of een te hoge bloeddruk. Het is dus raadzaam om jouw dier goed in de gaten te houden en alert te blijven op ouderdomskwalen.

    Vroegtijdig een ziekte opsporen kan ervoor zorgen dat de levensverwachting van jouw huisdier toeneemt. Jouw dier kan bijvoorbeeld in een beginstadium van een ziekte nog geholpen worden, maar als je te lang wacht niet meer. Wanneer je huisdier ouder wordt, kan hij vage kwaaltjes krijgen die vaak worden weggeschreven als ‘hij is oud aan het worden’, maar het kan juist een aanwijzing zijn voor mogelijke ziekte of pijn. Een dier dat veel slaapt bijvoorbeeld heeft misschien wel pijn in zijn gewrichten, de hond die minder drinkt dan normaal voelt zich te moe om naar de waterbak te lopen. Door dit soort kwalen vroegtijdig te bespreken met de dierenarts, kun je voorkomen dat een dier een minder gelukkig leven heeft of zelfs korter leeft, terwijl een aantal aandoeningen goed te behandelen zijn.

    Wanneer is een dier senior?
    Het is niet eenvoudig te zeggen wanneer je dier eigenlijk senior is. Immers, elk ras is anders, elk individueel dier is anders. Sommige dieren zijn fit op oudere leeftijd, maar er zijn ook dieren die snel ouder worden. In het algemeen kun je zeggen dat grotere honden vanaf hun zesde levensjaar senior zijn, kleinere honden vanaf hun achtste levensjaar en katten pas vanaf het tiende levensjaar. Maar voor alle dieren geldt: ouderdom is geen ziekte…

    Hoe krijg ik advies?
    Bij het Senioren Advies onderzoekt de paraveterinair van Dierenkliniek Animalis jouw huisdier op ouderdoms­kwalen. Tevens ontvang je advies over verzorging en voeding. Dierenarts Angelina Schraverus van Dierenkliniek Animalis: ‘Ook als je een paar keer per jaar een plasje ­inlevert, kunnen wij daar genoeg informatie uithalen.
    Je dier hoeft daarvoor niet mee te komen en niet belast
    te worden met stress. In de urine is te zien of verder ­onderzoek nodig is, zoals bijvoorbeeld een bloedonderzoek. Samen zorgen we ervoor dat jouw huisdier lekker en comfortabel blijft leven, ook op oudere leeftijd.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply