Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Sfeer is belangrijk voor mij’
  Rate this post

  Ze is het nieuwe idool van veel jonge meisjes. Met haar kinderprogramma Jill, dat wekelijks op Zapp op NPO 3 wordt uitgezonden, heeft ze het knutselen, kokkerellen en bakken weer helemaal op de kaart gezet. ‘Ik ben de tv-wereld eigenlijk per toeval ingerold’, vertelt Jill Schirnhofer. ‘Ik illustreer en schrijf natuurlijk al sinds mijn 15de boeken en heb een eigen schoolspullenlijn, en dat sprak de AVRO TROS aan. Mijn tekeningen stralen een ­bepaald sfeertje uit, ik vind het heerlijk om dat eigen ­wereldje te scheppen.’

  Sfeer is heel bepalend voor Jill en dat geldt ook voor hoe ze zich kleedt. ‘Mode is belangrijk voor me, daar kun je jezelf zo heerlijk mee expressen. Van jongs af aan vond ik dat al leuk. Ik voel me het fijnst in lekkere classy kleding met een edgy touch. Niet te tuttig en niet te bloot en dan het liefst in donkere kleuren zoals zwart of donkerblauw. De fotoshoot voor ForYou vond ik overigens geweldig om te doen. Graziella kent me goed, we zitten op één lijn, en de kleding die ze voor me had uitgezocht, past dan ook precies bij me. Heel sterk, feminien en mysterieus, echt helemaal mijn keus. Het gaf een fantastische energie en een creatieve fibe, alles klopte gewoon’, vertelt de 24-jarige brunette enthousiast. ‘Omdat er zo’n geweldige sfeer ontstond, kon ik me heel goed laten leiden door Hans de Vries, de fotograaf. Mensen met visie vind ik heel inspirerend.’

  Wandelen
  Inspiratie voor haar werk vind Jill vooral in zichzelf. ‘Ik moet gewoon elke dag naar buiten en onder het lopen krijg ik allemaal ideeën. Dan leef ik echt in mijn eigen ­wereld, een heel energieke wereld. Op die manier loop ik heel wat af, het wandelen is een groot deel van mijn work-out. Naar een sportschool hoef ik dan ook niet. Ik vind het vervelend om vast te zitten aan een schema, dat voelt voor mij te veel als een verplichting.’ De ideeën die tijdens haar dagelijkse wandelingen op komen borrelen, worden vaak vertaald in haar tekeningen en creatieve knutsel­items. ‘Ik teken heel vaak meisjes en ik vind het heerlijk om daar dan bepaalde jurkjes bij te ontwerpen. Vooral dromerige jurkjes vind ik geweldig.’

  Less is more
  ‘Mode en beauty is belangrijk in mijn vak, vooral als je voor de camera’s staat. Beauty heb ik overigens altijd al fascinerend gevonden’, vervolgt Jill. ‘Vroeger gebruikte ik het liefst zoveel mogelijk make-up met vooral veel glans en glimmertjes. Als je foto’s van toen terugziet, weet je niet wat je ziet. Tegenwoordig ben ik meer geïnteresseerd in hóe je het gebruikt. Less is more en daar voel ik me veel prettiger bij.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply