Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Shiatsu rond zwangerschap en geboorte
  Rate this post

  Natascha Lubberding heeft een praktijk voor Zen Shiatsu in Amsterdam IJburg. Shiatsu is een traditionele Japanse drukmassage en kan rond de zwangerschap en geboorte ondersteunend zijn.

  Zwanger worden
  Shiatsu helpt om fysiek en emotioneel in een optimale conditie te komen, zodat zwanger worden gemakkelijker gaat. Het helpt om je lichaamsbewustzijn te vergroten, zodat je beter kunt volgen wat er gebeurt met je lichaam, bijvoorbeeld wanneer je in een medisch traject zit. Oosterse geneeskunde en reguliere geneeskunde gaan hierin heel goed samen. Ook kunnen bijwerkingen van medicatie hanteerbaarder worden met shiatsu.

  Tijdens de zwangerschap
  Tijdens de zwangerschap is shiatsu een heerlijke vorm om te ontspannen, om verbinding te voelen met de baby en om de continue veranderingen in je lichaam te blijven volgen en balans te vinden. Als er klachten zijn (fysiek of mentaal), kunnen die vaak met shiatsu verholpen worden.

  Voor en na de bevalling
  De laatste weken voor de bevalling bereidt je lichaam zich voor op de bevalling. Shiatsu ondersteunt dat proces en helpt het lichaam zich voor te bereiden op wat er komen gaat. Daarnaast leer je welke drukpunten je kunt gebruiken tijdens de bevalling.
  Van een baby in de buik gaat het lichaam na de bevalling over op voeding en zorg voor de baby buiten de buik. Ook mentaal is de verandering groot voor moeder en kind. Shiatsu helpt het herstellen direct na de bevalling en tijdens het ontzwangeren in de maanden daarna. De eerste dagen na de bevalling kan Natascha ook aan huis komen.

  Shiatsu voor de baby
  Bij de geboorte van de baby zijn de meridianen nog in ontwikkeling, maar vanaf de conceptie ontstaan de eerste meridianen al. Shiatsu ondersteunt de ontwikkeling en verlicht verschillende klachten bij de baby (krampen, pijn, onrust, huiduitslag). Natascha: ‘Ik kan de baby in de praktijk behandelen en ik geef ouders mee wat ze zelf kunnen doen. Dat leer ik ze individueel leren, of in cursussen babyshiatsu.’

  Cursus babyshiatsu
  Babyshiatsu wordt over de kleren heen gegeven en kan dus bijna altijd gedaan worden: als je kind speelt, bij je op schoot zit, als het ziek is. De cursus ondersteunt een goede en gezonde ontwikkeling van het kind en brengt ontspanning voor ouder en kind. De moeder van baby Elsa: ‘Wat fijn om even een moment helemaal alleen voor mij en de baby te hebben!’

  Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven en wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply