Rate this post
 • Sim only: de voor- en nadelen
  Rate this post

  Het abonnement van je mobiele telefoon loopt binnenkort af. Stiekem ben je daar ook wel een beetje blij mee. Maandelijks betaal je enorm veel geld aan je telefoon en je bent toch benieuwd of het goedkoper kan. Nu je abonnement afloopt is dit natuurlijk hét moment om de overstap te maken. Misschien overweeg je wel om voor een sim only abonnement te kiezen.

  ‘Sim only’ betekent letterlijk ‘alleen een simkaart’. In tegenstelling tot een ander abonnement ontvang je dus geen nieuw toestel. Dat betekent ook dat je enkel voor de bundel zelf hoeft te betalen. Hierdoor ben je relatief goedkoop uit.

  De afgelopen jaren zagen we de populariteit van sim only abonnementen alleen maar toenemen. Maar we kunnen het ons wel voorstellen dat je met vragen zit. Daarom vertellen we je in dit artikel meer over de bijbehorende voor- en nadelen.

  Voordelen van een sim only abonnement

  Het is natuurlijk niet voor niets dat mensen steeds vaker de voorkeur geven aan sim only. Deze abonnementen bieden nou eenmaal tal van voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen kort op een rijtje gezet:

  – Veel meer flexibiliteit: wist je dat je zelfs voor sim only maandelijks opzegbaar kunt kiezen? Doordat je niet gebonden bent aan vaste kosten voor een toestel, ben je ook in staat om sneller op te zeggen. Wie dus zoekt naar een oplossing voor de korte termijn, doet er goed aan om voor sim only te kiezen. Houd er wel rekening mee dat je ook een hogere prijs zal betalen voor deze mate van flexibiliteit. Als je wilt besparen is het beter om voor een abonnement met een langere looptijd te kiezen.

  – Abonnement naar wens aanpassen: heb je gegokt hoeveel je maandelijks verbruikt en zit je er compleet naast? Dan is dit bij een sim only abonnement meestal geen probleem. Je kunt het verbruik eenvoudig naar boven of beneden bijstellen. Zo weet je zeker dat je nooit te veel of te weinig betaalt.

  – Zelf een telefoon kiezen: bij een abonnement met toestel ben je vaak beperkt in je keuze voor een nieuwe smartphone. Je kunt enkel kiezen voor de telefoons die op dat moment beschikbaar zijn gesteld bij het abonnement. Kies je echter voor sim only? Dan moet je er zelf één aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je uit het gehele telefoonaanbod kunt kiezen. Zo weet je zeker dat je de telefoon kiest die bij jou past.

  – Nog langer plezier van je oude telefoon: je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je oude telefoon te gebruiken. Waarom zou je immers een nieuwe kopen als deze het nog prima doet? Dan heb je er niet alleen langer plezier van, maar bespaar je ook nog eens flink wat kosten.

  Zijn er ook nadelen?

  Over het algemeen kunnen we concluderen dat sim only een prima alternatief is voor mensen die nog over een goede telefoon beschikken of niet het nieuwste model hoeven te hebben. Zij kunnen een goedkope deal sluiten door enkel voor sim only te kiezen. Als je wél het nieuwste model telefoon wilt hebben, dan is sim only misschien iets minder gunstig. Dit omdat je nu zelf een telefoon moet aanschaffen en dat kan best prijzig zijn. Vraag jezelf dus goed af wat jouw voorkeur heeft om de juiste beslissing te maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply