Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Skiles voor iedereen
  Rate this post

  SnowSportCenterUtrecht is de grootste indoorskischool van Europa, met 4 indoorrolpistes, een vaste sleehelling en kinderland voor de allerkleinsten. Er wordt lesgegeven aan zowel kinderen als volwassenen, gevorderd of beginner. Bij SnowSport­CenterUtrecht werken inmiddels 45 gediplomeerde skileraren, die elk jaar bijgeschoold en getraind worden onder leiding van Daniel Schinkel, eigenaar van SnowSportCenterUtrecht.

  Schinkel is zelf actief wintersporter, is gediplomeerd sportinstructeur en internationaal gediplomeerd skileraar en speelde al jaren met het idee om er in Nederland wat mee te gaan doen. ‘Heel veel wintersporters willen helemaal niet wachten tot het wintersportseizoen, maar willen ook in de zomer blijven trainen om het niveau en de conditie op peil te houden. Om dat in eigen land mogelijk te maken, heb ik dit centrum ontwikkeld en gerealiseerd. En het is voor iedereen geschikt. Gevorderde skiërs kunnen zich doorontwikkelen, zodat tijdens de wintersport ook de zwarte piste een optie wordt, terwijl beginners zó getraind kunnen worden, dat ze verantwoord op vakantie kunnen.’
  SnowSportCenterUtrecht heeft vier grote indoorrolpistes en een vaste. De snelheid van de indoorrolpistes is instelbaar. Hierdoor kunnen zowel beginnende als gevorderde wintersporters op eigen niveau oefenen.

  Kinderskischool
  De kinderskischool SAM is met haar uitgebreide ­lesprogramma volledig afgestemd op de kinderen. Een speciaal ontwikkelde kindermethodiek, een kinderland voor de allerkleinsten en natuurlijk de mascotte SAM, de grijze roodstaartpapagaai, maken van skiën elke keer weer een feestje.

  Leerlingvolgsysteem
  Door het unieke leerlingvolgsysteem, dat gekoppeld is aan de door SnowSportCenterUtrecht zelf ontwikkelde methodiek, worden cursisten vanaf het begin gevolgd bij hun groei als skiër of snowboarder. Op deze manier kan er zeer efficiënt en doelgericht gewerkt worden aan de ski- of snowboardtechniek.

  Samenwerkingen
  SnowSportCenterUtrecht heeft zich de afgelopen ­jaren sterk ontwikkeld en blijft groeien. Zo is er een samenwerking aangegaan met de nationale skibond, de ­Nederlandse Ski Vereniging. En er is een partnership met Snowsports Academy, hét opleidingsinstituut voor ski- en ­snowboardleraren.

  Trainingen voor leraren
  Als leraar kun je bij SnowSportCenterUtrecht ook terecht voor trainingen. De trainingen vallen onder het label SnowCoach, dat door de eigenaar Daniel Schinkel is opgezet. De trainers van SnowCoach zijn niet alleen leraar bij SnowSportCenterUtrecht; zij zijn ook de trainers van het lerarenteam. Er worden trainingen verzorgd op de indoor rolpiste en op de sneeuwbanen. Een aantal keer per jaar zijn er trainingsweekenden in de Alpen. Om mee te trainen, hoef je niet werkzaam te zijn bij SnowSportCenterUtrecht. Iedere gediplomeerde ski- of snowboardleraar kan zich hiervoor opgeven en meetrainen.

  SnowSportCenterUtrecht verzorgt ook wintersportreizen, bedrijfsfeesten en kidsparty’s. In de gezellige Aprés-Ski Lounge kunt u tijdens of na afloop van uw activiteit ­genieten van een lekker drankje en een hapje.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply