Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Slaaplessen tegen slaapproblemen
    Rate this post

    Volgens recente cijfers worstelen 1,5 miljoen Nederlanders elke avond met piekeren, liggen ze te malen en te woelen of tevergeefs te wachten op de slaap die maar niet komt. Een derde van Nederland slaapt wel eens slecht.

    Om slaapproblemen aan te pakken, is Margreeth Bakx zich gaan bijscholen in deze problematiek. Naast haar vak als geregistreerd psychosomatiektherapeut voor stressklachten en re-integratiedeskundige arbeids- en ziekteverzuim is ze gecertificeerd ‘slaaptherapeut’.
    Een slaapstoornis is niet alleen een nachtelijk probleem. Wanneer de ‘energietank’ leegraakt en er niet voldoende ‘bijgetankt’ wordt in een verkwikkende slaap, ontstaan er allerlei oververmoeidheidsklachten. Bovendien verdubbelt slaapgebrek de kans op overgewicht. Slaapmedicatie is al snel verslavend, en uiteindelijk werken deze middelen niet meer. De oorzaak van de slaapproblemen is dan echter nog steeds onveranderd!
    Er is via divers wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat slaapproblemen door onregelmatig werk en wisselende ploegendiensten op den duur aantoonbare problemen geven in het fysieke en mentale functioneren en het denkvermogen, en zelfs breinveranderingen geven. Specifiek voor het functioneren op het werk zijn te noemen: concentratieproblemen, problemen met het (werk)geheugen en het verwerken van vele prikkels. Zo worden relaties gelegd met een verhoogd risico en het later ontstaan van een burn-out.
    De ‘slaaplessen’ van MenSense pakken juist wel de oorzaken van slaapproblemen aan. De theoretische kennis en uitleg over een gezond slaapgedrag worden afgewisseld met de broodnodige vaardigheden en praktische slaapoefeningen. De ‘slaaplessen’ kunnen individueel worden gegeven of in groepsverband.
    Margreeth Bakx kan met jou in kaart brengen hoe lichamelijke klachten, persoonlijke zorgen, werk- en arbeidsomstandigheden en verkeerde slaapgewoonten de slaapklachten versterken. Zodra je weet waar de knelpunten van het slecht slapen zitten, kun je actief aan de slag met de slaaptherapeut en weer ‘leren’ slapen!
    Slaaptherapie wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je hebt geen verwijzing nodig.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply