Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Slapen zonder stress
  Rate this post

  We kennen het allemaal: wakker worden van de wekker en dan het gevoel hebben dat je de hele nacht niet geslapen hebt. Gelukkig valt het meestal wel mee, maar word je net op een ‘verkeerd’ moment in je slaap bruut gestoord door de wekker. Het wordt anders als je elke nacht een paar keer op die ellendige wekker kijkt, en dan geïrriteerd aan het wachten bent tot je (weer) in slaap valt. Gelukkig zou homeopathie je kunnen helpen om van een slaapprobleem af te komen.

  Als je met slaapproblemen naar de homeopaat gaat, is het allereerst van belang of je een baby, puber, volwassene of nog wat ouder bent. Een baby heeft een andere slaapbehoefte dan iemand die wat ouder is. Als een baby slecht slaapt (en daardoor de ouders waarschijnlijk ook), kijk ik naar externe factoren, zoals de kamertemperatuur, de slaaphouding van de baby en eventuele refluxklachten, huidproblemen of recente vaccinaties. Maar ik wil ook weten hoe de zwangerschap en de bevalling zijn verlopen. Heeft de moeder last gehad van stress tijdens de zwangerschap of bevalling? Is het voor de baby een traumatische geboorte geweest? Zijn moeder en kind enige tijd van elkaar gescheiden na de geboorte? Antwoorden op dit soort vragen zijn voor mij als Klassiek Homeopaat belangrijke aanwijzingen voor de keuze van een homeopathisch medicijn.

  Wisselwerking
  Maar er kunnen natuurlijk veel meer redenen of oorzaken zijn waardoor men slecht(er) slaapt. Een puber kan om andere redenen last hebben van slaapproblemen dan een ouder persoon. Denk bijvoorbeeld aan proefwerken en examens, zorgen, piekeren, verdriet en stress, maar ook pijn of ziekte kunnen je slaap verstoren. En het heeft natuurlijk een wisselwerking: als je een slechte nachtrust hebt, heb je ook een grotere kans om overdag niet lekker in je vel te zitten of minder te presteren dan dat je zou willen of van je verwacht wordt. Hierdoor bestaat dan weer de kans dat je stress en zorgen krijgt, waardoor je weer slechter gaat slapen.

  Homeopathie
  Een slechte nachtrust kan je leven zodanig beïnvloeden, dat je in een neergaande spiraal terechtkomt. Gelukkig zou homeopathie kunnen helpen om deze spiraal te doorbreken. Als je eenmaal beter slaapt, heb je ook een grote kans dat het overdag beter gaat en dat je dan weer in een opgaande lijn komt.

  Ben je geïnteresseerd geraakt in Klassieke Homeopathie of wil je weten of ik voor jou ook iets kan betekenen omtrent slaapproblemen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op, of bezoek mijn website. Hierop zijn tevens een aantal ervaringen van patiënten die je voorgingen te vinden.
  Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie, en consulten worden daarom (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply