Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Slim eten en bewegen
  Rate this post

  Als moeder houd je veel ballen in de lucht. Je runt het gezin, doet het huishouden en misschien werk je ook. Je wilt gezond eten op tafel zetten en hebt al vaak gedacht dat je meer zou moeten gaan bewegen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

  De meeste beweegwinst haal je door bewegen in te passen in je dagelijkse dingen. Kijk eens hoe jouw leven eruitziet en waar je structureel meer kunt bewegen. Probeer twee vliegen in één klap te slaan. Het kan zijn dat een activiteit daardoor meer tijd kost, maar bedenk dat, als je wilt bewegen, je sowieso daarvoor tijd moet vrijmaken. Zo kun je bijvoorbeeld lopend wat boodschappen halen met de kinderen, gaan wandelen in plaats van thee drinken met een vriendin, naar buiten na het eten, samen dansen op muziek of met gewichtjes om je polsen stofzuigen. Zoek het ook in kleine dingen, zoals het aanspannen van je buikspieren als je de trap op loopt. Na een tijdje gaat het automatisch. Hierdoor worden je buikspieren sterker. Kinderen vinden bewegen vaak heerlijk en dat gaat vaak vanzelf. Ze vinden het erg leuk om dat samen met jou te doen. Profiteer ervan. Bewegen kan op verschillende manieren. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en het goed in je leven inpasbaar is! Dan ga je het volhouden en werpt het vruchten af. Leg de lat niet meteen te hoog, maar kies voor iets wat je zeker kunt volhouden.

  Eettips
  Bedenk vooraf wat je kunt maken, haal de juiste producten in huis en zorg dat er tijd is om te koken en eten. Heb je een keer weinig tijd, kies dan voor een noodplan: kook voor twee dagen, vries maaltijden in of maak een snel gerecht. Denk vooruit en maak van het koken een prioriteit.
  Handigheidjes:
  – Blik tomaten (wordt een snelle tomatensoep of pastasaus).
  – Diepvries- of blikgroente: snel gaar en altijd groente in huis.
  – Blik bonen, als vleesvervanger door warme gerechten of salade.
  – Maak verschillende soorten groente klaar. Dan eet je meer groente dan wanneer er maar één soort is.

  Wil je veranderen? Neem de tijd voor aanpassingen en zet kleine stapjes. Na enige tijd wordt het routine.
  Diëtiste en sportinstructrice Imke Ebben: ‘Het slagen van gezond eet- en beweeggedrag hangt van tientallen factoren af en niet alleen van discipline. Ik begeleid onder andere ouders en ook (jonge) kinderen. Samen maken we de factoren inzichtelijk en komen we tot een plan op maat. Adviezen voor kinderen worden zelfs zonder eigen risico vergoed door de zorgverzekering. Het maatwerk, of het nu voedingsadvies of training is, maakt mijn werk zo ontzettend afwisselend en uitdagend.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply