Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Smaakvolle protheselingerie en -badmode
  Rate this post

  Vrouwen die een borstamputatie hebben moeten ondergaan, ervaren dit vaak als een verlies van hun vrouwelijkheid. Toch wil dit niet zeggen dat je er daarna niet meer leuk uit kunt zien en dat je je toevlucht moet zoeken tot hooggesloten kleding en vorme­loze lingerie. Wilma Merkx kan erover meepraten.

  ‘Ik weet het nog precies’, blikt Wilma terug. ‘Via het ziekenhuis in Amstelveen waar ik geopereerd ben, kreeg ik te horen waar ik terecht kon om een prothese aan te laten meten. Vanaf het moment dat ik bij Annemieke binnenkwam, voelde het goed. Het was als een warme douche, ik voelde me meteen op mijn gemak. Het feit dat ik misschien wel dood zou gaan, dat ik er over een poosje niet meer zou zijn, hield me heel erg bezig. Annemieke nam alle tijd voor me en gaf me echt het gevoel dat ik er mocht zijn. Ik voelde me voor het eerst geen kankerpatiënt meer toen ik hier wegkwam.’

  Tijd, rust en privacy
  ‘Dat is inderdaad wel één van mijn speerpunten’, legt Annemieke uit. ‘Ik neem alle tijd voor mijn klanten. Tijd, rust en privacy, dat vind ik heel belangrijk. Daarom werk ik ook altijd op afspraak en probeer ik een gezellige sfeer te creëren. Met de protheselingerie en –badmode die ik verkoop, help ik mijn klanten om hen weer mooier te maken. Ze zijn altijd blij als ze weer de deur uitgaan, dit is zo’n dankbaar beroep!’ Wilma kan dat alleen maar beamen. ‘Annemieke verkoopt zulke mooie dingen. En er is ook nog eens onge­lofelijk veel variatie. Ik kom hier nu al 14 jaar zeer regelmatig langs. Ik zit veel in het buitenland en bezoek vaak warme landen. Vandaar dat ik geregeld een nieuwe bikini nodig heb’, grijnst ze. ‘Ik ben best ijdel en, ook al ben ik wat ouder, ik heb nog steeds een goed figuur. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar leuke bikini’s, smaakvol en chic. Ik krijg vrijwel altijd complimentjes! En niemand ziet dat ik een borstprothese draag. Wanneer dat dan eens in een gesprek ter sprake komt, wordt er altijd heel verrast gereageerd.’

  Modeshows
  ‘Wilma loopt ook altijd mee in de modeshows die ik regelmatig voor mijn klanten houdt’, vertelt Annemieke. ‘Ze is altijd bereid om de lingerie en badmode te showen.’ Wilma schiet in de lach. ‘Als ik mijn beide borsten nog had gehad, had ik dat waarschijnlijk nooit gedaan. Maar nu vind ik het belangrijk om de vrouwen, die hetzelfde hebben ondergaan als ik, te laten zien dat je er ook na een borst­amputatie nog steeds heel leuk en sexy uit kunt zien.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply