Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Smeren kun je leren
  Rate this post

  We zitten nu weer in de periode van veel zon en hoge temperaturen. Heerlijk buiten zitten of liggen… Allemaal prima, maar denk wel aan je huid! Want de zon geeft ons niet alleen allerlei voordelen, zoals de aanmaak van vitamine D, maar ook nadelen, waaronder huidschade, tot aan huidkanker toe.

  Huidkanker komt helaas steeds vaker voor in ons land, en geschat wordt dat in de komende jaren 1 op de 10 Nederlanders ermee te maken krijgt. Maar te veel in de zon zitten zorgt ook voor pigmentvlekken en rimpels. En wil je al bruin op je vakantiebestemming aankomen en van te voren onder de zonnebank? Realiseer je dan dat de zonnebank ook risico’s met zich meebrengt. Je moet dus niet te veel tijd doorbrengen in de zon, en je goed en regelmatig insmeren.

  Kies het juiste product
  Maar welke producten zijn goed voor jouw huid? Heb je wel eens op de verpakking gekeken van het product waar je je mee insmeert? Er staan waarschijnlijk allemaal termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een crème gebruiken? En je hebt vast wel eens van de beschermingsfactor of de term ‘SPF’, de ‘sun protecting factor’, gehoord. Maar welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste een bezoekje brengen aan de huidtherapeut. Huidtherapeute Erna Veenstra werkt met producten van La Roche-Posay, die uitstekende bescherming bieden tegen de zon. Ook biedt zij behandelingen om pigmentvlekken mee aan te pakken.

  Je kind en de zon
  Je wil natuurlijk je kind buiten in de zon laten spelen, maar pas wel op. Niet alleen volwassenen, maar juist ook kinderen moeten goed beschermd worden tegen de zon, omdat een teveel aan blootstelling aan UVA- en UVB-licht kan leiden tot huidschade, snelle huidveroudering of zelfs huidkanker. De kinderhuid is gevoeliger voor dat licht dan de huid van volwassen, en je kind kan het risico lopen op oververhitting of uitdroging.
  Het advies van dermatologen is dat kinderen onder de 3 jaar volledig uit de zon zouden moeten blijven. Verder moeten ze ingesmeerd worden met SPF 30 of 50. Vooral de extra gevoelige delen (oogleden, oren, neus en nek) moeten goed worden ingesmeerd. Hou er ook rekening mee dat een baby ook in de schaduw kan verbranden. Je herkent oververhitting bij je baby als die zich niet goed voelt of huilt, versuft is of veel spuugt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply