4/4 - (1 stemmen)
 • Snel overprikkeld?
  4/4 - (1 stemmen)

  Ben jij een hoogsensitieve moeder en snel overprikkeld? Vind je het lastig om trouw aan jezelf te blijven en je grenzen aan te geven? Heb je moeite om op jezelf en je intuïtie te vertrouwen? Denk je regelmatig: ‘Ik ben niet goed genoeg’? Ben je de angst voor afwijzing zat? Voel je je te vaak overweldigd, alleen, uitgeblust en onzeker? Merk je dat je kinderen dit allemaal spiegelen? Wil jij jezelf en je kinderen leren hoe je met hoogsensitiviteit kunt omgaan om zo voluit te leven en gelukkig te zijn?

  Hoogsensitieve volwassenen en kinderen hebben last van een gevoel van een te grote kwetsbaarheid voor de vaak overweldigende input die op hen afkomt. Ze voelen stemmingen van anderen sterk aan, laten die te veel toe en raken sneller dan de meeste mensen ‘uit hun doen’. Spanningen overnemen, gevoelens van anderen je toe-eigenen, snel stressverschijnselen krijgen in een lawaaiige en hectische omgeving, vlug van streek zijn bij onvriendelijkheid en intens blij zijn met hartelijkheid, gedachten uit je omgeving oppikken, details zien die de meeste mensen niet opvallen, niet tegen gewelddadige films kunnen, moeilijk omgaan met plotselinge veranderingen, overgevoeligheid voor geuren en snel van slag raken door een lege maag of bedompte lucht. Dat zijn zo een paar uitingen en kenmerken van hoogsensitiviteit. Hoogsensitiviteit is een valkuil, maar zeker ook een kracht!

  Intuïtief bewustzijn
  Door hoogsensitiviteit niet als probleem te benaderen maar als kwaliteit, maak je de weg vrij naar een intuïtief bewustzijn. Gaandeweg leer je te onderscheiden welke sensitiviteit voorkomt uit een overstimulerende omgeving en de reactie daarop van jouw zeer gevoelige zenuwstelsel, welke voorkomt uit je onverwerkte geschiedenis, uit een combinatie van die twee, of uit wat je wellicht jezelf hebt aangepraat.

  Praktijk Namasja is er voor de hoogsensitieve moeder die het zat is om haar hooggevoeligheid als last te ervaren in plaats van als kracht, die in actie wil komen vol toewijding en inspiratie, die zelf het heft in handen wil nemen en voluit wil durven leven vanuit haar intuïtie, en die dit ook wenst voor haar kind(eren).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply