Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Snel verlost van je burn-out
    Rate this post

    Wist je dat ruim één op de zeven werknemers aan burn-outklachten leidt? Dat is voor de werkgever een enorme kostenpost, maar voor de werknemer zelf is het ook allerminst een pretje. Hij is mentaal, emotioneel en lichamelijk volledig uitgeput, voelt zich angstig, depressief en gefrustreerd. En er gaan doorgaans heel wat maanden overheen, voordat hij weer enigszins als vanouds kan presteren.

    Een burn-out begint altijd met stress. Nu is er op zich niks mis met stress. Het is in feite een heel normale chemische reactie in je lichaam, waarbij je lijf adrenaline én het stresshormoon cortisol produceert. Het maakt je scherp en alert en dat komt goed van pas wanneer je moet presteren of een belangrijke afspraak hebt. Het stelt je in staat om te pieken. Als je lichaam daarna weer tot rust komt, is er niks aan de hand. Wanneer je echter continu moet pieken, dus wanneer je constant stress ervaart, krijgt je lichaam geen gelegenheid om te herstellen. Je lichaam geeft dan signalen af in de vorm van allerlei klachten, zoals rusteloosheid, concentratie- en slaapproblemen. Als je die signalen negeert en tóch gewoon doorgaat, jezelf lichamelijk en emotioneel blijft uitputten, raak je opgebrand en kun je een burn-out krijgen.

    Re-Attach
    Vaak heb je professionele hulp nodig om weer de oude te worden. ‘Over het algemeen zijn dat langdurige trajecten’, weet Mirjam Roemeratoe-Flipse van Praktijk Munay-Ki. ‘Maar je kunt veel sneller verlost worden van je burn-out, namelijk met Re-Attach. Ik zet het vaak in bij cliënten met een burn-out, soms in combinatie met EMDR om weer vertrouwen in hun eigen ik te geven, en je ziet daarbij heel snel resultaat. Eén van mijn cliënten verwonderde er zich vorige week nog over. Ze had nog maar drie behandelingen gehad, maar voelde zich al zo’n ander mens!’

    Advies aan werkgevers
    Behalve het behandelen van cliënten zelf, geeft Mirjam ook advies aan werkgevers over veranderingen die ertoe bijdragen dat hun medewerkers weer sneller kunnen terugkeren op de werkvloer. ‘Vooral wanneer het gaat om werknemers die te maken hebben met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D en autisme. ‘Door hen een traject bij mij te laten volgen, functioneren zij beter op de werkvloer. Ze denken vanuit een ander perspectief en je behaalt veel winst, voor beide partijen, door daar meer inzichten in te genereren.’

    Voor jong en oud
    Mirjam werkt bij het Medisch Centrum Kinderplein (www.mckinderplein.nl) in Rotterdam en de provincie Zeeland, een multidisciplinair medisch centrum (artsenpraktijk) voor kwaliteit van leven, maar ook vanuit haar eigen praktijk in Middelburg. Bovendien is ze contactpersoon voor de lotgenotencontactgroep van de vereniging Impuls (AD(H)D) en Woortblind. Verder werkt ze als vrijwilliger bij European Brains at Work (zie www.europeanbrainsatwork.nl).

    Praktijk Munay-Ki biedt hulp bij:

    – faalangst
    – angststoornis
    – stress & burn-out
    – PTSS
    – depressie
    – conversiestoornis
    – rouw & verlies
    – verslaving (gamen, roken, alcohol, eetbuien, drugs)
    – dyslexie, dyscalculie
    – AD(H)D, autisme
    – beelddenken
    – pesten
    – hooggevoelige kinderen en HB
    – opvoedkundige advies
    – bedrijfskundige ondersteuning

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply