Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Snelle actie voor jouw sportblessure
  Rate this post

  Veel mensen doen graag aan sport en trainen regelmatig. Doe jij dat ook? Dan kan het gebeuren dat je een blessure oploopt. Dat is natuurlijk heel vervelend, want je wil graag weer snel gaan sporten.

  Sinds ruim een jaar is er op dinsdagmiddag een sportpoli op de polikliniek orthopedie ZorgSaam in het ziekenhuis in Terneuzen. De sportpoli ZorgSaam is bedoeld voor zowel ervaren sporters als beginners en voor zowel topsporters als recreatieve sporters. Het spreekuur wordt verzorgd door orthopedisch chirurg Frank Nijman, sportarts Keyi Burggraaff en gespecialiseerde sportfysiotherapeuten uit Zeeuws-Vlaanderen. Het is een goed voorbeeld van het samen bijdragen aan vitaliteit.

  Acute en chronische letsels
  Acute letsels kunnen meestal dezelfde week nog worden gezien op de sportpoli. Denk daarbij aan een verdraaiing van de knie tijdens het sporten of een schouder- en AC-gewrichtluxatie. Chronische blessures worden zoveel mogelijk binnen 2 weken beoordeeld. Denk daarbij aan de voetballer met instabiliteitsklachten van de knie, de balsporter met schouderklachten of de hardloper met knie-, enkel- of voetklachten. Eigenlijk kunnen alle sportgerelateerde klachten van het steun- en bewegingsapparaat op de sportpoli beoordeeld worden.

  De beste behandeling
  Doordat tegelijkertijd 3 professionals met een verschillende achtergrond een patiënt beoordelen, kan de klacht multidisciplinair, dus vanuit diverse expertises, worden benaderd. Hierdoor wordt een optimale diagnose gesteld en de beste behandeling geadviseerd. De patiënt zal van hieruit ook direct worden behandeld door de juiste behandeldiscipline. Dit voorkomt vertraging en onnodige behandelingen. Indien nodig zijn er plaatsen beschikbaar voor aanvullende diagnostiek, zoals een MRI-scan, om spoedig een behandeling te kunnen starten.

  Meer informatie is te krijgen via het telefoonnummer 0115-688446.

  Het verschil tussen acute en chronische blessures

  Acute letsels kun je oplopen door bijvoorbeeld een val, een klap, een botsing of een verkeerde beweging. Het gevolg is dan vaak een zwelling, een kneuzing, een scheuring, een verstuiking of een botbreuk.
  Chronische blessures kun je krijgen door een voortdurende herhaling van een bepaalde beweging. Hierdoor kunnen spieren en pezen overbelast raken. Te denken valt aan klachten aan de achillespees, de kuit, het scheenbeen, de knie en de peesplaat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply