fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Sneller op de been na blessure

  Sporten is gezond, maar gaat soms gepaard met blessures. Vaak is het onduidelijk wat er aan de hand is of wat de oplossingen zijn. Met dit soort vragen kunnen sporters van alle leeftijden en niveaus nu terecht op het nieuwe sportspreekuur in het Zaans Medisch Centrum. Nadat de diagnose is gesteld, volgt er een voorstel tot behandeling. Soms is dat een operatie, dan weer kan fysiotherapie soelaas bieden. Ook is er tijdens het sportspreekuur aandacht voor preventie. Het is tenslotte beter om blessures te voorkomen.

  Dankzij het sportspreekuur weten geblesseerde sporters snel waar ze aan toe zijn. Met een doorverwijzing van de huisarts of sportarts in de hand kunnen zij al binnen een week op het sportspreekuur terecht.

  Sportspecialisten
  Traumachirurg, orthopedisch chirurg en radioloog werken op het sportspreekuur nauw samen aan een snel herstel. Tijdens hetzelfde consult beoordelen de specialisten de sportblessure elk vanuit hun eigen specialisme. De artsen zijn zelf fanatieke sporters en hebben ook wel eens een sportblessure opgelopen. Door deze ervaring begrijpen zij de wens van de sporter om snel weer zijn sport te kunnen uitoefenen. De artsen werken nauw samen met de sport­fysiotherapeuten in Zaanstreek en Waterland.
  Op afspraak
  Geblesseerde sporters kunnen een afspraak voor het sportspreekuur maken via onderstaande telefoonnummers:
  – spreekuur voor acuut sportletsel (075) 6501215
  – spreekuur voor chronisch sportletsel (075) 6501265

  Kijk voor meer informatie op www.zaansmc.nl/sportspreekuur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply