Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Somber? Blijf er niet mee zitten!
  Rate this post

  Hoe herken je het verschil tussen een dipje en een depressie? Na een heftige gebeurtenis is het normaal dat je je verdrietig en somber voelt, maar soms blijft de sombere stemming hangen of wordt de neerslachtigheid steeds erger. Je verliest je belangstelling voor anderen, je hebt geen energie om iets te ondernemen, je voelt je machteloos en je ziet geen uitkomst meer. De grens tussen een dipje en een depressie is niet precies te trekken. Wanneer je langere tijd last hebt van somberheid is het goed om er iets aan te doen.

  Wat kun je doen?
  Een aantal tips bij stemmingsproblemen zijn:
  – Ga minimaal een half uur per dag buiten bewegen.
  – Neem iemand in vertrouwen. Het delen van je gevoel kan opluchting geven.
  – Probeer minimaal één keer per dag contact te hebben met iemand die wat voor je betekent.

  Verandert er iets in de hersenen bij een depressie?
  Uit onderzoek is gebleken dat hersengebieden die betrokken zijn bij emotie en stemming veranderingen vertonen bij mensen met een depressie. De hippocampus (een deel van de hersenen betrokken bij het geheugen) is kleiner bij mensen tijdens een depressieve episode.

  Wat kan het Snels BMC Assen voor je betekenen?
  Door een uitgebreid (Q)EEG onderzoek te doen, kan worden bekeken of neurofeedback je kan helpen. Tijdens zo’n (Q)EEG onderzoek wordt de hersenactiviteit gemeten en wordt bekeken of er bepaalde verstoringen zichtbaar zijn die passen bij je klachten. Met behulp van neurofeedbacktherapie kan de verstoorde hersenactiviteit genormaliseerd worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply