Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Soms is er meer aan de hand…
  Rate this post

  ‘Een jongen van 10 was bang in zijn eigen kamer. Hij vertelde mij dat hij een tijger in zijn kamer ervoer. Zijn angst was groot genoeg om ervoor te zorgen dat hij al jaren niet in zijn eigen bed sliep. Zijn ouders kwamen met hem bij mij langs. Ik liet hem in gesprek gaan met de tijger. Wij hebben de tijger geholpen, waarna deze zich niet meer liet zien. Zijn vader viel bijna van zijn stoel van verbazing, dat het zó snel gelukt was…’

  Dit is de kern van imaginatietherapie: je laat iemand met een klacht of probleem het bijbehorende verhaal doorleven, en dan kan de pijn of het probleem worden opgelost. Veel gedrag dat als problematisch wordt ervaren, en waarvoor ouders al allerlei opvoedkundige trucs hebben uitgeprobeerd, blijkt een dieperliggende emotionele oorzaak te hebben. Het aanspreken van het onderbewuste is dan nodig. Het onderbewuste kent onze oude onverwerkte emoties, onze verlangens, herinneringen en capaciteiten; ook die uit vorige levens. Tegelijkertijd kent het onderbewuste ook de oplossingen, de manier om de hele mens te helen.

  Elselijn Valter van de praktijk Naar de Kern zet vaak een combinatie in van imaginatietherapie, familieopstellingen, regressietherapie en reïncarnatie-ervaringen. Deze vorm helpt bij mensen van alle leeftijden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply