Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Alle spanning kwam eruit!’
  Rate this post

  ‘Na weer een chemokuur was ik zó vreselijk moe! Echt, ik kon niet meer. Een vriend gaf mij de tip om Body Stress Release te proberen. Zijn vrouw met hetzelfde ziektebeeld had daar zo’n baat bij gehad. Ze knapte veel sneller op tussen de kuren door, en ook de kuren zelf waren veel beter te verdragen. Ik ben hem zó dankbaar voor dit advies zegt’, ­Annechien J. (37). In mei 2015 kreeg zij de diagnose ‘borstkanker’ te horen. Haar leven als werkende moeder met 2 kinderen stond volledig op zijn kop.

  Het pad van genezing dat wordt ingeslagen is vaak zwaar. Lichaam en geest komen in de overlevingsstand en ­werken keihard om het lijf weer gezond te krijgen. Ook op emotioneel vlak gebeurt er veel. Er is verdriet, angst en onzekerheid. Maar de focus ligt vooral op ‘weer beter worden!’ Vaak volgt er een operatie, bestraling en/of chemo, wat nodig is om het lijf te genezen. Maar tegelijkertijd veroorzaakt dit alles veel ‘chemische en emotionele stress’ in het lijf.

  ‘Een beter en sneller herstel’
  Het ondergaan van de behandelingen, pijn, misselijkheid, stress en angst kosten de patiënt veel energie. Het lichaam wordt hierdoor overbelast en de spanning zet zich vast in de spieren, ook wel ‘body stress’ genoemd. BSR is gericht op het vrijmaken van deze spierspanning. De behandelaar ‘meet’ de spierspanning door lichte druk uit te oefenen op het lichaam en te kijken hoe de spieren daarop reageren. Door lichte handmatige impulsen kan het lichaam vervolgens worden gestimuleerd om de spanning los te laten. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt weer geoptimaliseerd. Dat komt doordat de druk op het zenuwstelsel hierdoor afneemt. Minder spanning betekent een beter herstel en meer rust, en dat is juist wat het lijf zo nodig heeft.

  ‘Mijn energie kwam weer terug’
  ‘Na de eerste BSR-behandeling kwam er zo’n heerlijke rust over me heen. Ik wist niet wat me overkwam, aangezien ik best wel sceptisch was. Alle spanning kwam eruit! Ik heb de dagen erna heel veel geslapen en merkte na de vijfde behandeling dat mijn energie weer terugkwam. Ik begon me weer de Annechien van vóór de diagnose te voelen. Het is een enorme ondersteuning geweest, en nog steeds, want ik blijf ook de rest van mijn leven eens in de ­zoveel tijd een BSR-behandeling halen om preventief mijn ­gezondheid op peil te houden.’

  Goed om te weten:
  1. Body Stress Release wordt inmiddels door vele ­zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.
  2. Søren en Danielle Jensen zijn aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply