Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Spanning uit je lichaam met BSR

  ‘Papa, wanneer ga ik weer naar die kriebel- mevrouw?’ Dit vroeg Max (4) onlangs aan zijn vader Daan (39). Beiden zijn cliënt bij Body Stress Release de Praktijk in Amsterdam. Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met jouw klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig!

  Body stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotioneel zware tijd door? Pas een ope­ratie of on­geluk gehad? Het lichaam beschermt zich door spierspanning vast te zetten. Door deze body stress herstel je langzamer; je voelt je moe of stijf, na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren. Dat is ook de ervaring van Daan: ‘Naast mijn pittige baan hebben we ook als gezin een druk sociaal leven. Ik had al jaren rugklachten, maar de laatste tijd begon het wel erg vervelend te worden. Ik kon mij nog moeilijk ontspannen en had pijn. Max was een gespannen baby. Mijn vriendin en ik konden hem eigenlijk niet in zijn nekje aanraken, want dan zette hij zijn hele lijfje schrap. Een oorzaak is er nooit voor gevonden. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en speelt mijn zoon weer vrolijk de hele dag door!’ Practitioner Marije Beugelink vult aan: ‘Vandaag de dag zijn we allemaal druk. We willen veel, en het lichaam moet daar maar in volgen. BSR kan helpen om uit die ­negatieve spiraal te komen en het lichaam weer aan te zetten tot herstel.’

  Tekenen van body stress:
  pijnlijke en stijve nek of schouders, hoofdpijn, migraine, hernia, spit, ischias, whiplash, rugpijn, slaapproblemen, spanningsklachten, algehele vermoeidheid, burn-out, RSI, tennisarm, brandend maagzuur en darmklachten, onrustige benen, zwangerschapskwalen, vaginisme en bij kinderen groei­- pijnen, concentratieproblemen, veel huilen, darmkrampen.

  Loslaten
  ‘De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag los­laten’, vertelt practitioner Kees Ruijer.
  ‘BSR krijgt – terecht – steeds meer bekendheid. Ik ben blij dat we al zoveel mensen met deze techniek hebben kunnen helpen. Zij zitten weer lekker in hun vel, gaan met plezier weer sporten, werken en spelen. Bel gerust voor informatie, want Body Stress Release kan je helpen!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply