fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Met een spanningsvrij lichaam weer stralend en gezond!

  Wie had gedacht dat een onrustig gevoel, stress, vermoeidheid, pijn en ongemak vaak veroorzaakt worden door Body Stress, oftewel spierspanning? Deze spierspanning heeft een negatief effect op het zelfherstellend vermogen.

  Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Practitioner Laura Sinnema geeft aan: ‘Veel mensen hebben een veeleisende baan, maken een emotioneel zware tijd door, zijn net geopereerd of hebben een ongeluk gehad. Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress herstel je langzamer; je voelt je moe en stijf, en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.’ Dit was ook het geval bij Guido (48) en zijn zoon (8), cliënten in de praktijk Body Stress Release Kennemerland.

  Guido: ‘Mijn vrouw heeft 5 jaar lang gevochten tegen kanker en dit heeft ontzettend veel impact gehad op ons hele gezin. Ik kreeg steeds meer klachten als slecht slapen, hoofdpijnen, lage rugpijnen en zelfs blaas- en erectieproblemen. Thyme had obstipatieklachten en vreselijk onrustige benen.

  Hoe werkt een behandeling?
  Laura: ‘BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten.’

  Voor jong en oud
  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan de Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 2 maanden en de oudste telt 92 jaar.’ Laura benadrukt dat BSR niets zweverigs is. ‘BSR onderscheidt zich doordat het geen alternatieve geneeswijze is, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.

  Guido: ‘Inderdaad! Na 3 behandelingen voelde ik niet alleen maar ontspanning in lijf komen, maar ook steeds meer rust in mijn hoofd. Verder in het proces verdween ook de pijn in de onderrug met de bijbehorende blaas- en erectieproblemen. Ook mijn zoon is van zijn obstipatieklachten af en slaapt weer als een roos zonder onrustige benen. We zijn nu een half jaar verder en gaan nog eens in de maand naar Laura. Het is echt een moment voor onszelf.’

  Vergoeding
  Laura Sinnema is aangesloten bij de VBAG en BSRAN. Hierdoor worden de consulten door veel zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.

  Tekenen van Body Stress:

  – vermoeidheid
  – pijnklachten of tintelingen in rug, nek, schouders of ledematen
  – hernia, spit, ischias
  – onrustige benen
  – hoofdpijn, migraine, duizeligheid of oorsuizing
  – blaasproblemen
  – darmklachten
  – menstruatie-, zwangerschaps- of overgangsklachten
  – vaginisme
  – brandend maagzuur
  – slaapproblemen
  – concentratieproblemen
  – huilbaby
  – groeipijnen bij kinderen
  – problemen met zindelijk worden
  – ondersteunend bij onder andere AD(H)D

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply