Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een spanningsvrij lichaam, wie wil dat niet!
  Rate this post

  Het klinkt zo gemakkelijk: een spanningsvrij lichaam. Maar hoe dan? Veel mensen hebben een veel­eisende baan, maken een emotioneel zware tijd door, zijn net geopereerd of hebben een ongeluk gehad. Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spierspanning, ‘body stress’, weer zelfstandig los te laten. Denk dan eens aan Body Stress Release.

  Body Stress Release (BSR) is een zachte maar effectieve techniek die het lichaam helpt om de vastgezette spierspanning los te laten. BSR-practitioner Laura Sinnema: ‘Je hoeft geen genoegen te nemen met pijn en ongemakken en te leven met spanning in je lichaam. Gun jezelf een spanningsvrij lichaam!’

  Dit was ook de wens van Karen (45), cliënt in de praktijk Body Stress Release Kennemerland. Karen: ‘Door een ongelukkige relatie en pesten op het werk was mijn eigenwaarde gedaald tot een dieptepunt. Ik werd onzeker en raakte steeds meer in de put. Sociale contacten meed ik en zelfs het sporten, waar ik zo van hield, deed ik niet meer. Daarbij ontwikkelde ik hoofdpijnen en nekklachten en sliep ik heel slecht. Uiteindelijk wees mijn huisarts me op Body Stress Release. Sinds ik onder behandeling ben bij Laura, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en kan ik oprecht zeggen dat ik het geluk weer omarm. Ik geniet weer met volle teugen van het leven in een spanningsvrij lichaam!’

  Hoe werkt een behandeling?
  Laura Sinnema: ‘BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten en herstellen.’

  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘BSR is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 2 maanden en de oudste telt 92 jaar. Cliënten zoals Karen zijn voorbeelden van mensen die ik vaak in de praktijk zie. Ze zitten niet lekker in hun vel en hebben uiteenlopende klachten waar de huisarts niet zoveel mee kan. Soms zijn er onderzoeken geweest, foto’s of scans gemaakt, maar is er niets te vinden. Dan is de kans groot dat ze spierspanning hebben opgebouwd.’ Laura benadrukt dat BSR niets zweverigs is. ‘BSR is een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek.
  Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.’

  Goed om te weten:
  Laura Sinnema is aangesloten bij de VBAG en BSRAN. Hierdoor worden de consulten door veel zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply