Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Een spanningsvrij lichaam: wie wil dat niet?
  4/4 - (1 stemmen)

  Wie had gedacht dat een onrustig gevoel / stress en vermoeidheid veroorzaakt zouden kunnen worden door Body Stress, oftewel spierspanning?

  Practitioner Laura Sinnema: ‘Veel mensen hebben een veeleisende baan, maken een emotioneel zware tijd door, of zijn net geopereerd of hebben een ongeluk gehad. Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress herstel je langzamer. Je voelt je moe en stijf, en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.’

  Dit was ook het geval bij Fred (41), cliënt in de praktijk Body Stress Release Kennemerland. Fred: ‘Al jaren had ik het veel te druk: een eigen zaak, een marathonwens en een jong gezin! Ik wilde alles onder controle houden. ­Waarschuwingen van mijn lichaam, zoals extreme vermoeidheid, legde ik naast me neer. Ontspannen lukte ondanks de extreme vermoeidheid niet meer. Ook het slapen ging steeds moeizamer. Onrustig en humeurig was ik wel. Nadat mijn moeder plotseling overleed, kon ik letterlijk geen stap meer zetten. In een traject met huisarts en psycholoog werd ik geattendeerd op Body Stress Release (BSR). Het bleek voor mij een prima techniek om mijn lichaam weer op de rit te krijgen.’

  Hoe werkt een behandeling?
  ‘BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten’, vertelt Laura. ‘De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten.’

  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar.’ Laura benadrukt dat BSR niets zweverigs is. ‘BSR onderscheidt zich doordat het geen alternatieve geneeswijze is, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.

  Fred: ‘Inderdaad. Na 3 behandelingen voelde ik niet alleen maar ontspanning in lijf komen, maar ook steeds meer rust in mijn hoofd. Langzaam ging het steeds beter en mijn extreme vermoeidheid verdween. Ik ben nu een half haar verder en ga nog eens in de maand naar Laura. Het is echt een moment voor mezelf.’

  Goed om te weten
  Laura Sinnema is aangesloten bij de VBAG en BSRAN. Hierdoor worden de consulten door veel zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply