Rate this post
 • Speciaal spreekuur voor sportletsels
  Rate this post

  In de afgelopen jaren is het aantal sportblessures in Nederland flink gestegen; vooral bij voetbal, hardlopen en fitness. Deze meestal vervelende blessures vereisen een adequate behandeling.

  Wie snel een goed behandelplan wil krijgen, is welkom op het sportletselspreekuur op locatie ETZ TweeSteden. Het sportletselspreekuur is steeds op woensdagavond, van 17.00 tot 18.30 uur. ‘Sporters kunnen op afspraak bij ons terecht, met verwijzing van de huisarts’, zegt orthopeed Lennard van den Boom. ‘Met dit spreekuur bieden we een snelle en professionele beoordeling, zodat de patiënt zo snel mogelijk weer kan gaan sporten.’

  Beste behandeling
  Bij het spreekuur is altijd een sportfysiotherapeut aanwezig. ‘We nemen verschillende tests af bij de patiënt. Daarna stellen we gezamenlijk een diagnose en overleggen met de patiënt over de beste behandeling. Als de keuze op opereren valt, kan de patiënt daarvoor direct een afspraak maken in het ziekenhuis. Als de patiënt met fysiotherapie geholpen kan worden, kiest hij of zij zelf de gewenste praktijk. Patiënten krijgen op deze wijze snel duidelijkheid over de stappen die leiden tot een optimaal herstel van de blessure’, stelt Van den Boom.

  Behandelplan
  De vakgroep Orthopedie van het ETZ telt maar liefst twaalf orthopeden. Het sportletselspreekuur wordt afwisselend gedaan door de orthopedisch chirurgen Lennard van den Boom, Chris van den Broek en Pieter Druyts. Zij hebben allen een grote affiniteit met sportorthopedie. Elke specialist heeft weer zijn eigen aandachtsgebied, zoals schouder-, knie- en kraakbeenletsel. De orthopeden kunnen binnen de eigen vakgroep altijd een beroep doen op collega’s met expertise in andere letsels. De zorg wordt daardoor volledig toegespitst op de betreffende patiënt. Een ander voordeel van het spreekuur is dat – indien nodig – direct een röntgenfoto gemaakt kan worden. ‘Hierdoor krijgen we snel inzicht in de aard en ernst van de blessure. Zo kunnen we direct een volledig behandelplan opstellen’, aldus Van den Boom.

  Voordelen
  De voordelen van het sportletselspreekuur:
  – Mogelijkheid voor patiënt met (semi-)acute blessure om op korte termijn gezien te worden door een gespecialiseerd team, ook na werktijd
  – Deskundige behandeling en begeleiding
  – Directe beschikking over diagnostische middelen, zoals radiologisch onderzoek
  – Adequate verwijzing naar ander specialisme mogelijk (sportarts, fysiotherapeut in eigen omgeving)
  – Snelle professionele beoordeling en eventuele behandeling, zodat men weer snel kan sporten

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply