Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Speciale aandacht voor je voeten
  Rate this post

  Niets is vervelender, als de temperatuur weer stijgt, en je je sokken inruilt voor blote voeten, dan te constateren dat je een schimmelinfectie hebt opgelopen. Dat kan door diverse oorzaken komen, zoals door besmetting van buitenaf, maar ook door een verminderde weerstand of te krappe, niet ademende schoenen.

  De medisch pedicure kan je helpen de s­chimmel (mycose) -nagel weer goed te krijgen, door goede tips en adviezen. We gebruiken een speciale techniek om de nagel weer zomerproof te krijgen door er eventueel een gelnagel op te plaatsen. Daar gebruiken we een speciale gel voor die anti-mycose werkt, en de nagel een mooie uitstraling geeft. Ook gebruiken we gel voor reparatie bij een traumanagel, loslatende nagel of ingescheurde nagel. Bij voetschimmel (zwemmerseczeem) is een ­droge ruwe huid erg vervelend, en daarbij ­kunnen soms ook jeuk en kloofjes ontstaan. Er zijn diverse crèmes en zalven om dit goed te behandelen. Likdoorns ontstaan waar te veel druk is op één bepaalde plek waar de huid een extra verhoorning aanmaakt ter bescherming van onderliggende botten en pezen. Dat wordt ook wel ‘eksteroog’ of ‘eeltpit’ genoemd. Deze zeer pijnlijke aandoening gaat niet vanzelf over; er moet iets aan gedaan worden.
  Advies: laat het over aan de medisch pedicure! Deze haalt de doorn diep weg, zodat hij niet meer kan terugkomen. Door een standsafwijking in de tenen kunnen ook likdoorns vormen. Daar kunnen we soms verlichtend werken met een orthese om de drukplek te ontlasten. Kortom: we gebruiken steeds meer speciale ­technieken om onze voeten in vorm te houden. Voor een afspraak kun je terecht in de online agenda.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply