Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Specialistische fysiotherapie in jouw eigen buurt
  Rate this post

  Een lichaam dat helemaal in balans is, is vrij van pijn. Helaas is niet ieder lichaam in balans. Met name met het ouder worden, willen er nog weleens mankementen in het bewegingsapparaat ontstaan, maar ook door andere oorzaken kunnen er vervelende (chronische) aandoeningen voorkomen. Daar wil je het liefst zo snel mogelijk vanaf.

  Meestal kom je in dergelijke gevallen al snel bij een fysiotherapeut uit. Dat kan via een doorverwijzing van je huisarts, maar je kunt ook zelf contact opnemen. In dat laatste geval word je uitgebreid gescreend om ziektes en ernstige aandoeningen uit te sluiten. Voor bezoek aan huis en chronische indicaties heb je overigens wel een verwijsbrief van je huisarts of specialist nodig.

  De beste specialisten
  Afhankelijk van je klacht en medische voorgeschiedenis, zul je bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra een algemene of juist gespecialiseerde fysiotherapeut krijgen toegewezen. Bij een gespecialiseerde fysiotherapeut kun je denken aan:
  – een manuele fysiotherapeut: onderzoekt en behandelt klachten aan je wervelkolom
  – een psychosomatische fysiotherapeut: behandelt klachten die met stress en spanning of onbegrepen lichamelijke klachten te maken hebben
  – een oedeemfysiotherapeut: behandelt (lymf)oedeemklachten
  – een sportfysiotherapeut: stelt diagnose, geeft voorlichten en advies als je (na een ziekte of blessure) je training weer wilt oppakken
  – een geriatrie fysiotherapeut: behandelt chronische aandoeningen, zoals artrose, COPD, diabetes, beroerte, Parkinson, kanker, hart- en vaatziekten

  Oefeningen thuis
  Soms is het belangrijk dat je, naast de behandeling in de praktijk, thuis oefeningen doet. In dat geval kun je gebruikmaken van het programma Physitrack en van de PhysiApp, dat bestaat uit heldere, Nederlands ingesproken oefenvideo’s en instructie. Je fysiotherapeut vertelt je welk oefenprogramma geschikt is voor jou.

  Gecombineerde Leefstijlinterventie
  Kamp je met overgewicht? Dan kunnen de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra met de nieuwe Gecombineerde Leefstijlinterventie wellicht iets voor je kunnen betekenen! Met dit nieuwe programma kijken verschillende professionals samen met jou naar je leefstijl, voeding en gedrag. Samen met jou wordt gewerkt aan een nieuwe, gezondere leefstijl, die ook vol te houden is. Deze aanpak wordt mogelijk vergoed vanuit je basisverzekering. Neem voor meer informatie contact op via juliusgezond@lrjg.nl.

  Pluspraktijk
  Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra hebben het predicaat Pluspraktijk! Voor jou als patiënt betekent dat dat je kunt rekenen op fysiotherapie van bovengemiddeld niveau. Alle fysiotherapeuten van de praktijk zijn overigens opgenomen in het kwaliteitsregister van de fysiotherapie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply