Rate this post
 • Spelen is leren en leren is spelen!
  Rate this post

  Karin valt zo vaak | Gabriel is onhandig | Amanda doet niet graag mee met de gymles | Soufiane heeft moeite met leren fietsen | Tijmen zijn handschrift is slordig en gespannen | Luuk heeft veel hulp nodig bij de dagelijkse vaardigheden | Sanne durft niet in het klimrek te klimmen.

  Dit zijn voorbeelden van lichte motorische achterstanden. Bewegen is essentieel in de ontwikkeling van een kind. Maar dat kinderen vrolijk huppelen, springen en spelenderwijs van alles ontwikkelen is niet vanzelfsprekend. Sommige kinderen zijn motorisch niet zo handig als andere kinderen of zijn angstig als het op spelen aankomt. Daar is gelukkig wat aan te doen.

  Kinderoefentherapie
  Kinderoefentherapie helpt kinderen met een motorische achterstand en laat ze plezier beleven aan bewegen. En plezier heeft een positieve uitwerking op de motorische ontwikkeling en het zelfvertrouwen van het kind.
  De therapie is bestemd voor kinderen die op één of andere manier problemen hebben met bewegen, doordat er ergens in hun bewegingsontwikkeling iets misgaat.

  Kinderoefentherapeutisch onderzoek
  Tijdens het motorische onderzoek wordt gekeken naar de motorische ontwikkeling van het kind met als uitgangspunt de hulpvraag. Ook factoren als concentratie, impulsiviteit en faalangst worden geobserveerd. De therapeuten werken altijd op basis van een behandelplan. Dit behandelplan gaat uit van de individuele situatie en mogelijkheden van het kind. Het richt zich vooral op de motoriek, maar houdt ook rekening met eventuele gedragsproblematiek.

  Behandeling
  Het individuele behandelplan wordt op een zodanige manier aangeboden, dat het kind plezier beleeft aan bewegen en zich vaardigheden spelenderwijs eigen maakt. Er wordt binnen de behandeling aandacht besteed aan vaardigheden van de motoriek. Hierbij sluit de aanpak aan op de belevingswereld en interesses van het kind. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

  Wanneer het vermoeden bestaat dat er problemen zijn met de senso-motorische ontwikkeling van een kind, kunnen de kinderoefentherapeuten van Cesartherapie Kapel, met hun ruime kennis, ervaring en scholing, het kind onderzoeken en – in samenwerking met ouders – begeleiden en behandelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply