Rate this post
 • Waar spelen de kinderen na jullie scheiding?
  Rate this post

  Een scheiding is ook voor de kinderen vaak een emotionele periode. Ze zijn boos, verdrietig en hebben veel vragen. Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid en geborgenheid. Het opstellen van een ouderschapsplan is daarom essentieel.

  In dit ouderschapsplan worden de afspraken beschreven die jullie samen gemaakt hebben. Deze afspraken gaan over de verzorging en opvoeding van jullie kinderen. 2Divorce geeft kinderen ook een stem met toestemming van hun ouders. Op die manier is het ouderschapsplan nog meer een plan van het volledige gezin.

  De gevolgen
  De gevolgen van een scheiding kunnen nog lang merkbaar zijn, ook nadat kinderen volwassen geworden zijn. Jonge kinderen kunnen een ontwikkelingsachterstand oplopen. Doordat zij emotioneel zo druk zijn met de ­scheiding van hun ouders, is er geen ruimte in hun hoofd meer over om bezig te zijn met hun eigen ontwikkeling.
  Kinderen kunnen rusteloos worden, angsten ontwikkelen en aan zichzelf gaan twijfelen. Zijn ze wel in staat om zelf een relatie te onderhouden? Het is dan ook niet voor niks dat SIRE en Villa Pinedo, net als wij, hier veel aandacht aan besteden.

  Kinderen krijgen veel mee
  Als het ouderschapsplan volledig is opgesteld, is de vraag over waar zij na jullie scheiding spelen beantwoord. Maar laten we nog een stapje verder gaan. Want eerlijk is eerlijk: kinderen krijgen veel meer mee dan dat we denken, hoe jong ze ook zijn. Kinderen pikken de spanningen tussen hun ouders feilloos op. Dit merken ouders vaak niet, doordat zij zelf ook in een moeilijke periode zitten. Er wordt toch ruzie gemaakt waar de kinderen bij aanwezig zijn, waarin dingen gezegd worden over de andere ouder die de kinderen kunnen raken.

  Mijn naam is Petra Lap en ik ben scheidingsbemiddelaar. Ik regel niet alleen de volledige scheiding, ik begeleid het hele scheidingsproces, met alles wat daar bij hoort. Ook tranen en boosheid kunnen bij dat proces horen. Ik ben naast scheidingsbemiddelaar en (register)familiemediator ook (kinder)coach.

  Werkproces
  2Divorce werkt met een vast tarief. Op die manier zijn er geen verrassingen achteraf en weten jullie dus precies waar jullie aan toe zijn.

  Kennismakingsgesprek
  Willen jullie hier meer over weten? Dan nodig ik jullie van harte uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply