Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Spelenderwijs leren bewegen
  Rate this post

  Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen duurt dit langer of verloopt de motorische ontwikkeling anders. Kinderen kunnen daar veel last van krijgen. Je evenwicht verliezen, onhandig zijn, niet kunnen meekomen met de gym of met spelletjes op het schoolplein, kan een kind erg onzeker maken en zijn functioneren sterk beïnvloeden.

  Kinderfysiotherapie geeft kinderen net dat extra steuntje, om die vaardigheden zelf goed onder de knie te krijgen. Voor kinderen die door een ziekte of handicap in hun bewegings­vrijheid worden beperkt, kan kinderfysiotherapie veel betekenen. Ze leren om op een aangepaste manier optimaal te bewegen.
  Ook kan kinder­fysiotherapie zinvol zin bij baby’s met een voorkeurshouding of bij jonge kinderen die achterlopen met hun motorische ontwikkeling. Een kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0 tot 16 jaar. Kinderfysiotherapie is een van de specialisaties binnen Fysiotherapie Scheperpark. Tijdens de behandeling zal het kind zoveel mogelijk spelenderwijs gestimuleerd worden om nieuwe motorische uitdagingen aan te gaan en daardoor zijn motorische vaardigheden uit te breiden. Hiervoor gebruikt de kinderfysiotherapeut oefenmateriaal dat speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Vaak worden er tips en adviezen gegeven die thuis, op school of tijdens sport kunnen worden ingebouwd. Bij kinderen tussen de 0 en 2 jaar behandelt onze kinderfysiotherapeut bij voorkeur aan huis. De duur van de behandeling is mede afhankelijk van de beperkingen en de mogelijkheden van het kind en de hulpvraag. Je kunt ook zonder verwijzing van een huisarts of specialist een afspraak maken bij de kinderfysiotherapeut. Voor kinderfysiotherapie worden de eerste 18 behandelingen standaard vergoed uit de basisverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply