Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Spelenderwijs ontwikkelen
  Rate this post

  Een dag uit het leven van … locatiemanager Susanne Kok

  7.00 uur De wekker gaat. Gelukkig leg ik de avond van tevoren altijd de kleren, tassen en lunchtrommels van de kinderen klaar. Ik wek mijn zoon en dochter en maak snel het ontbijt klaar. Terwijl de kinderen ontbijten, kleed ik mezelf snel aan, vul de tassen en maak mijn eigen lunch voor die dag. Dan is het al weer tijd om in de auto te stappen, de kinderen naar school te brengen en aan het werk te gaan.

  8.45 uur Eenmaal aangekomen bij Lodijke, één van de grootste basisscholen van Nederland, waar ook het kinderdagverblijf en de BSO (LPS-KOM), zijn ondergebracht, maak ik eerst mijn dagelijkse rondje langs de vier dagverblijfgroepen. Eén van de leidsters is al bezig wat foto’s en informatie op het klasbord te zetten. Hierop kan elke ouder van een kind uit deze groep inloggen, en op die manier de avonturen van zijn of haar kind meebeleven.
  Met een beker koffie in mijn hand loop ik naar boven, naar mijn kantoor om als eerste mijn mailtjes te checken. Er staat weer veel op de agenda vandaag, zoals een gesprek met een leasemaatschappij over een contract voor de busjes waarmee we onze kinderen van de BSO naar zwemles, de bowlingbaan of het natuurpodium kunnen vervoeren.

  15.00 uur Omdat er op dit moment, gelukkig bij hoge uitzondering, veel zieke personeelsleden zijn, spring ik bij op één van onze vijf BSO-groepen. Vanmiddag is onze creajuf er om met de kinderen te knutselen. Ik help één van de jongens met zijn huiswerk en doe met een groepje meiden mee aan kinderyoga. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen en zien de BSO dan ook als een leuke vrijetijdsbesteding. Wij proberen de ouders te ontlasten door taken als huiswerkbegeleiding en zwemles op ons te nemen. Zo kunnen papa en mama meer quality time met hun kinderen doorbrengen..

  17.30 uur Mijn werkdag zit erop, dus het is de hoogste tijd om mijn kinderen op te halen. Zij zitten ook op de BSO, maar dan op een andere locatie. Mijn vriend heeft het eten al opgezet, dus wanneer we thuiskomen, kunnen we gelijk aanschuiven. Onder het eten nemen we altijd even de dag door met elkaar. Voor de kinderen naar bed gaan, is er vaak nog even tijd voor een spelletje of huiswerk maken. Zodra ze allebei in bed liggen, kruip ik nog even achter de computer om mijn werkmail te checken. En voor ik om 22.30 uur naar bed ga, zet ik vast de spullen voor de volgende dag weer klaar. Het was weer een drukke dag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply