Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Spetter, spetter, spat: ik word veilig nat!
  Rate this post

  Zwemmen is dikke pret, ontspannend én goed voor de conditie van jou én je kind. Maar voordat je kind zelfstandig een duik in het water neemt, moet het natuurlijk wel eerst zijn zwemdiploma’s behalen. Want veiligheid in het water is ontzettend belangrijk.

  Bijna ieder kind vindt zwemmen leuk. Gekke sprongen van de duikplank maken, lekker spartelen in het water en gewichtloos drijven op de golven. Dat dit veilig moet gebeuren, is vanzelfsprekend. Daarom is het verstandig om je kind zo vroeg mogelijk aan water te laten wennen. Denk aan lessen baby- en peuterzwemmen, ouder-en-kind-zwemmen of lekker vrij zwemmen met je kind.

  Zwem-ABC

  Als je zoon of dochter eenmaal 4,5 jaar is, kun je hem of haar aanmelden voor zwemlessen. Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen is een gezellig en knus zwembad waar jouw kind les krijgt in verwarmd water, samen met -leeftijdsgenootjes. Behalve aan de zwemslagen wordt aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot, op de kant klimmen en naar de bodem gaan.

  Angsten overwinnen

  Kleuters leren zich op een speelse manier vrij en zonder angst te bewegen in het water. Stap voor stap overwinnen zij hun angsten en leren ze behendigheden aan. Met behulp van aangepast materiaal, zoals ballen, blokjes, ringen, drijfplankjes en speelgoeddiertjes, ervaren de kinderen dat het fijn is om met water bezig te zijn. Ze doen spelletjes in groepsverband, leren zich op allerlei manieren door het water bewegen, leren hun evenwicht bewaren en merken dat onverwachte situaties, zoals kopje onder gaan, helemaal niet zo erg zijn. Als de kinderen dan ook nog leren springen, duiken en drijven op buik en rug, dan kun je stellen dat je kind watervrij is!

  Zwemvaardigheid vergroten

  Als je kind het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het het predikaat ‘zwemveilig’. Na het Zwem-ABC kun je de zwemveiligheid verder vergroten met de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen. Zo houden ze hun zwemniveau op peil. 

  Zwembad De Dolfijn biedt de volgende faciliteiten:

  • een instructiebad

  • een recreatiebad met een duikplank en bubbelbad

  • 25 meter wedstrijdbad

  • twee peuterbaden met een glijbaantje

  • in de zomermaanden een peuterbad buiten met een ligweide, een terras met een speeltuin en beachvolleybalvelden

  • restaurant voor onder andere drinken en snacks

  • twee luxe snelbruiners

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply