Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Spiegeltje spiegeltje in je hand
  Rate this post

  Ken je dat, dat je kinderen je weleens een spiegel voorhouden? Mijn moeder is later weer gaan werken. Dan hoorde ik weleens van haar: ‘Die kamer, je kan er bijna niet meer naar binnen.’

  Boeken, elpees en kleding. Het lag voor mijn gevoel allemaal binnen handbereik. Maar mijn moeder, die vond het maar niks. En wat gebeurde later? Ik hoorde mezelf hetzelfde zeggen tegen mijn zoon Delano. Een kind dat gewoon relaxed in het leven staat.

  Zelf ben ik wat later ‘bonusmoeder’ geworden. Dan gaat er een wereld voor je open. Maar zó herkenbaar uit de tijd dat ik zelf nog kind was. Nieuwe rollen en andere zorgtaken kwamen op mijn pad. En dat vroeg om het vinden van een goede balans met de zaak. Want papa’s die fulltime werken, daar kijkt niemand van op. Maar als de mama’s een volle week werken, dan schieten de wenkbrauwen bij sommigen omhoog.

  Werken, huishouden – ja, later wel met een hele fijne hulp – de sportclubjes, verjaardagpartijtjes, schoolreisjes en andere vakanties. De tienminutengesprekken op school, je sociale leven met vrienden en familie, studie en tijd voor ontspanning. Het kan écht allemaal samen.

  Hoe dan? Nou zó dus!

  Het is een kwestie van goed regelen en denken in wat er wél in plaats van niet kan. En later rolde het balletje bij Delano van de spiegel ook zijn kant op. Hij stuurde mij namelijk een foto van hoe de keuken in zijn studentenhuis eruitzag. Het was één ontplofte bedoeling.

  En mocht jij nou even op ‘ontploffen’ staan, dan heb ik een heel lekker ‘me-time’-arrangement voor jou. Het spiegeltje in je hand laat je hierna zien dat je lekker relaxed bent, en je merkt dat je vól energie weer naar huis gaat.

  Een relaxte groet van jullie huidcoach,

  – Monique

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply