Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Spierpijn: Wat doe je eraan?
  Rate this post

  Heb je zó’n last van steeds maar aanhoudende, chronische pijn dat je daardoor leuke dingen vermijdt, zoals feestjes en uitgaan? Vaak worden de klachten veroorzaakt door een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spierspanning. Een oefentherapeut kan je helpen om op een goede manier om te gaan met de pijn en je conditie te verbeteren, waardoor de pijn meer op de achtergrond raakt en je weer kunt genieten.

  Het doel van oefentherapie is dat je je spierkracht, conditie, en dagelijkse bewegingen behoudt en verbetert. De oefentherapeut bespreekt samen met jou haalbare doelen en laat je stap voor stap toewerken naar deze doelen, met behulp van oefeningen die gericht zijn op het dagelijks functioneren. Daarbij is bewustwording een belangrijk aspect. Er is veel aandacht voor je houding: hoe zit je? Hoe sta je? Hoe loop je? Hoe buk je? Zowel je werkomgeving en je thuissituatie als je hobby’s komen aan de orde. Je leert de signalen die je lichaam je geeft bij een verkeerde lichaamshouding en/of verkeerd bewegen te herkennen en je houding en bewegings­patronen te corrigeren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de balans in je lichaam en geest hersteld wordt, met als gevolg een betere kwaliteit van leven.

  Preventie
  Oefentherapie is niet alleen nuttig als je al klachten hebt. De therapie is ook prima in te zetten om te voorkomen dat je later klachten krijgt. Zo blijf je beter functioneren en blijf je langer zelfstandig.

  Je kunt direct een afspraak maken bij Oefentherapie Middelburg, zonder ver­-
  wijzing van een huisarts of bedrijfsarts. Behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply