Rate this post
 • Spijt van je tatoeage?
  Rate this post

  Een cliënte komt de praktijk binnen voor een intake­gesprek over haar tatoeage. Deze tatoeage heeft ze al 10 jaar op haar bovenarm staan. De laatste jaren echter begint ze zich er steeds meer voor te schamen. In de winter valt het wel mee, maar als de zon weer begint te schijnen, wordt ze er weer mee geconfronteerd.

  Tijdens het gesprek valt haar de duur van het behandeltrajact toch wat tegen. Ze had gedacht dat ze in de zomer met een leuk topje en zonder tatoeage kon lopen. Helaas. Ze besluit om een proefstukje te laten laseren, om te kijken hoe het voelt en voor het resultaat. De cliënte vindt het laseren niet echt ontspannend, maar vol te houden.

  Na het intakegesprek komt de vrouw nogmaals langs om te bespreken wat ze wil. Tijdens dit gesprek geeft ze aan dat ze nóg een tatoeage heeft waar ze dolgraag vanaf wil. Hier durfde ze het niet over te hebben tijdens het eerste gesprek, vanwege de plek van deze tatoeage. Nu ze het resultaat van het proeflaseren heeft ervaren, moet deze tatoeage op haar onderbuik ook weg. De vrouw besluit om beide tatoeages te laten verwijderen. Gezien de grootte van de tatoeages kunnen beide tatoeages gelijk behandeld worden.
  Na de behandeling vond ze de tatoeages nog wel een week of twee gevoelig aanvoelen. Als ze na verloop van tijd voor haar tweede behandeling komt, is ze blij met het resultaat. Beide tatoeages zijn een stuk lichter geworden.
  Na anderhalf jaar is de tatoeage op haar bovenarm zo goed als verdwenen. Iemand anders kan niet meer zien dat daar een tatoeage heeft gezeten. De vrouw is tevreden. De tatoeage op haar onderbuik heeft iets meer tijd nodig. Deze tatoeage is ook veel dieper gezet. Een maand later belt de cliënte om de behandeling stop te zetten, omdat ze wegens een reorganisatie haar baan kwijtraakt.
  Een jaar later heeft ze gelukkig een nieuwe baan gevonden, waar ze veel plezier aan beleeft. Ze gaat weer verder met het laten verwijderen van haar tatoeage.
  Na een aantal behandelingen is deze tatoeage ook klaar. Door omstandigheden heeft het behandeltraject langer geduurd, maar de vrouw is blij met het uiteindelijke resultaat, dus missie geslaagd!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply