Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Sporten bij de fysiotherapeut?
  Rate this post

  Er bestaat steeds meer wetenschappelijk bewijs dat bewegen noodzakelijk is voor de gezondheid van geest en lichaam en bijdraagt aan een beter functioneren algemeen. En waar kun je nu veiliger sporten (met of zonder medische aspecten) met de maximale begeleiding van dé specialisten (fysiotherapeuten) op het gebied van bewegen en inspanning? Sporten bij de fysiotherapeut wordt door steeds meer mensen gedaan.

  De sporturen bij Fysiotherapie Zande, FysioSport, zijn voor iedereen toegankelijk. Mankeert jou niets of heb je nooit of lange tijd niet aan sport gedaan, dan is verstandig starten met sporten belangrijk. Ook dan is FysioSport er voor jou. Als je erover denkt om naar de sportschool te gaan, is dit een uitstekende, verantwoorde manier om onder deskundige begeleiding de eerste stap te zetten, waarna je met
  basiskennis en een goede coördinatie ook aan de slag kunt
  bij de sport(school) van jouw keuze. Dit zelfde geldt ook als revalidatie na een zware blessure of operatie.

  Sporten voor en na zwangerschap
  Ook voor zwangeren is er deze mogelijkheid, na een intake bij een gespecialiseerde fysiotherapeut, en eveneens op de goede manier opbouwen al vanaf 6 weken na de bevalling. Tevens kan jouw therapeut direct het juiste advies geven bij eventuele zwangerschapsklachten. En na de bevalling kun je binnen jouw FysioSportgroep weer optimaal werken aan je herstel.

  Sporten met een aandoening
  Voor steeds meer aandoeningen geldt dat bewegen en sporten hierbij een ‘must’ is. Maar dan wel onder professionele begeleiding van dé specialisten op het gebied van bewegen en inspanning: de fysiotherapeut. In tegenstelling tot medewerkers van sportscholen, coaches, personal trainers enzovoort is de fysiotherapeut als specialist in bewegen ook volledig opgeleid in zowat alle medische aspecten. Dit is onmisbaar als je bekend bent met een aandoening zoals artrose, hartfalen, hoge bloeddruk, terugkerende pees-irritaties, diabetes et cetera. Bij Fysiotherapie Zande kun je rekenen op een continue begeleiding en een pro-actieve opstelling met betrekking tot de ontstane problematiek en/of klachtenverandering.

  Veilige omgeving voor jongeren
  Er zijn veel jongeren die wel willen gaan sporten, maar zich niet prettig voelen op een grote sportvereniging of sportschool. Ook hiervoor biedt Fysiotherapie Zande uitkomst met de speciale sporturen voor jongeren. Dit zijn sporturen onder begeleiding van een therapeute waarin je binnen een kleine groep kennismaakt met vele vormen van sport en bewegen. Sport en plezier gaan ook hier hand in hand.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply