Rate this post
 • Sporten bij de fysio: aandacht voor jou
  Rate this post

  Sporten is leuk, lekker en essentieel voor het  onderhoud van je lijf. En als het ook nog eens in een prettige omgeving is, is het geen enkel probleem om vol te houden.

  FysioFitness is een veilige en verantwoorde manier om conditie op te doen en om een krachtiger lijf te krijgen, zodat je beter bestand bent tegen ziektes en lichamelijke klachten. Er wordt in een circuit getraind om conditie en kracht te verbeteren onder begeleiding van een fysiotherapeut. Zodoende kunnen mensen van alle leeftijden, met of zonder lichamelijke beperking, met plezier komen sporten. En ze kunnen dat lang volhouden: er zijn zelfs sportieve­lingen bij FysiovdBerge die al 26 jaar lang elke week sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut.

  Iedereen kan aanhaken bij een FysioFitnessgroep. Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen doel, dat wordt besproken bij de intake. Als er al wel lichamelijke klachten zijn, wordt daar meteen op ingespeeld. Wanneer ‘afvallen’ jouw doel is, betrekken wij een diëtiste in het traject.

  ‘Geen onderlinge concurrentie’
  Soms komen de bezoekers eerst onder behandeling bij de fysio, zoals Jacqueline. Zij ontdekte dat het bewegen in de oefenzaal bij FysiovdBerge haar lijf flink versterkte. Inmiddels sport ze nu alweer 3 jaar onder begeleiding. ‘De groep op maandagavond is erg divers: allemaal verschillende mensen. Mannen en vrouwen door elkaar.  Zo krijg je geen onderlinge concurrentie of van die situaties dat je je gaat meten aan anderen. Je doet je eigen ding, onder goede persoonlijke begeleiding, maar toch in een groep.’

  ‘Hier voel ik mij veilig’
  Haar 79-jarige vader Wim is door het enthousiasme van zijn dochter aangehaakt bij de FysioFitness-groep op de woensdagmorgen. Hij heeft zijn hele leven veel aan sport gedaan en is behoorlijk fit. ‘Bewegen is heel belangrijk voor mij, maar mijn lijf wordt ouder. In een gewone sportschool konden ze mij niet de begeleiding geven die ik nodig had. Hier voel ik mij veilig en heb ik vertrouwen in de fysio­therapeut die mij begeleidt. Hij houdt mij goed in de  gaten. Na het sporten drinken we koffie met elkaar. Dat maakt het extra aangenaam. Ik neem vaak iets lekkers mee voor bij de koffie. Want dat krijgen we niet altijd!’

  FysioFitness wordt gegeven op maandag en woensdag: ‘s ochtends en ‘s avonds. Op vrijdag is er een gratis FysioFitness-instuif. In de maanden juli en augustus is er ZomerFitness.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply