Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Sporten kan ook blessures veroorzaken

  Kinderen gezond laten opgroeien is niet gemakkelijk tegenwoordig, maar we kunnen beginnen met het geven van het goede voorbeeld.

  In mijn omgeving zie ik dat veel kinderen weggebracht worden met de auto, de elektrische fiets (?) of in zo’n trendy houten bakje, waar ze als konijntjes in een te klein hok gezellig door hun telefonerende vader, moeder of overblijfmedewerker naar school worden gebracht. De kinderen kunnen schijnbaar niet zelf lopen of fietsen! Waarschijnlijker is het, dat volwassenen het te druk met zichzelf hebben om wat extra tijd te besteden aan de begeleiding van onze kinderen. ‘Maar Floortje zit op hockey en doet streetdance’, verontschuldigt men zich dan, waarop ik hardop vraag wat ze de overige 164 uur in de week doet…
  Gelukkig hebben wij in onze fysiotherapiepraktijk weinig te maken met dikke kinderen. Dit lijkt mooi, maar we zien wel vaak kinderen die niet fit genoeg zijn en weinig beweging krijgen. Persoonlijk zie ik liever een mollig kind dat topfit meedoet aan bijvoorbeeld waterpolo, dan een broodmager meisje dat bijna niet op haar benen kan staan. Sporten kan ook blessures veroorzaken, zeker tijdens groeifasen. Toch zijn sportende kinderen gemakkelijker te helpen dan jongens en meisjes die knie-, voet- of rugklachten krijgen door zwakke spieren en/of een slechte houding. Voor hen is het soms een lange weg om voldoende controle te krijgen over hun onvolgroeide lijf. Een deskundige begeleiding is hierbij zeer belangrijk. Zoek daarom contact met een fysiotherapeut die ook verstand heeft van de ontwikkelingsfasen van je kind. De kinderfysiotherapeut en de ervaren sportfysiotherapeut zijn bij uitstek de mensen die jou en jouw kind hierbij goed kunnen helpen.
  – Menno van Lieshout

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply